THD Aydın Şube Başkanı Ümit Kutbay tarafından Özel Aydın Başak Koleji Konferans Salonu"nda verilen ve görsel öğelerle desteklenen seminerde; ilköğretim okulu öğrencilerine tüketici hakları ve tüketici bilincinin oluşturulması konularında eğitimler verildi.
THD Aydın Şubesi ve Özel Aydın Başak Koleji işbirliği ile düzenlenen eğitim semineri hakkında bilgiler veren THD Aydın Şube Başkanı Ümit Kutbay; amaçlarının tüketici hakları bilincini yerleştirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Evrensel olarak kabul görmüş tüketici haklarının Türkiye"de de yerleştirilmesi, yaygınlaştırılması, savunulması ve tüketicinin korunması gerektiğini belirten Kutbay, “Bağımsız ve etkili bir tüketici hareketi oluşturmak adına haklarını bilen, arayan, savunan, bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturulmalıdır. Tüketiciler haklarını ve sorumluluklarını öğrenerek hak arama, haklarını savunabilme ve tüketici bilincine sahip olabilmeleri için eğitilmelidir. İşte bu inanç ve anlayışla başladığımız okullarda eğitim seminerleri dizisinin ilkini Başak Kolejin" de yaptık. Her bireyin eğitilme ve haklarını savunma hakkı vardır. Tüketici hakları da her bireyin muhakkak bilmesi gereken bir konudur. Günlük hayatında yaşayacağı sıkıntı ve problemler karşısında ne yapması gerektiği, hakkını nasıl araması gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendirdik” dedi.
Gerçekleştirilen seminerde slayt gösterisi eşliğinde tüketici hakları konusunun öğrencilere anlatıldığını açıklayan Kutbay, “Tüketici hakları konusunun temelini oluşturan önemli ayrıntılar öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi. İki grup halinde yaptığımız bilgilendirme toplantısında ilk grupta 4. ve 5. sınıf öğrencileri, ikinci grupta ise 6. ve 7. sınıf öğrencileri yer aldı. Bu arada onların sorularını yanıtlarken daha bilinçli, daha kendinden emin ve daha kendine güvenen bir toplumun temellerinin atıldığını gördük. Önümüzdeki günlerde bu tür etkinliklerimiz diğer okullarda da devam edecek. Bu konuda okullardan gelecek talepleri de değerlendirerek, isteyen okulda konularımızı işleyeceğiz. Seminer sonrası Özel Aydın Başak Koleji"ne 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Kitapçığı hediye ettik” diye konuştu.