Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıda, Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, atık pillerin toplanması ve geri dönüşümüyle ilgili sunum yaptı.
     Söke'de yılda 500 kilogram atık pil toplandığını ve bu rakamın yeterli olmadığını belirten Öner, ''Atık pillerin birçok zararının olduğunu biliyoruz. Pilleri hayatımızın her anında kullanıyoruz. Pillerde cıva, kadmiyum, nikel, demir gibi ağır metaller var. Bu ağır metallerin suya veya herhangi bir şeye karışması insan sağlığını ciddi şekilde etkilemektedir. Ufacık bir kalem pil 1 ton suyu kirletmeye yetiyor'' dedi. 
     Öner, ilçede 1 ton atık pil toplamayı hedeflediklerini, Söke Belediyesi'nin Türkiye'de atık pil toplayan ilk ilçe belediyesi olduğunu söyledi. 
     Söke Belediyesi'nin 2007 yılından itibaren okullar, resmi kurum ve kuruluşlar, mahalle muhtarlıklarına pil toplama kutuları koyduğunu da ifade eden Öner, Atburgazı beldesindeki ilköğretim okulunun il genelinde yapılan atık pil toplama yarışmasında üçüncü olduğunu belirtti.