Okulun Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından organize edilen geziye öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Gezide Ankara"nın tarihi mekanları ile 1., 2. TBMM, müzeler ve Anıtkabir ziyaret edildi. Son olarak Ata"nın huzuruna çıkan öğrenciler yapılan özel törende Ata"ya saygı duruşunda bulundular.
Özel Yüzyıl Bezci Koleji Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü"nün Ankara"ya düzenlediği gezide öğrencilere Başkent Ankara"nın tanıtıldığını ifade eden Kurucu İrfan Bezci, “Bu yıl eğitim-öğretime başlayan okulumuzda sosyal ve kültürel aktiviteler içerisinde özellikle ilk sırada tuttuğumuz Ata"mızın anıt mezarı olan Anıtkabir"i ve diğer tarihi mekanları öğrencilerimize göstermek ve o tarihi duyguyu yaşatmak istedik. Bu amaçla okulumuzun gezi tanıtım ve turizm kulübü tarafından organize edilen Ankara gezimizi 2 günde tamamladık. 14-15 Kasım 2008 tarihlerinde 2 gün süren gezimize 6 öğretmen, 16 öğrenci ve 15 velimiz katıldı” dedi.
Gezinin ilk gününde meclis binaları öğrencilere tanıtılarak meclisin demokratik ülkeler için öneminin anlatıldığını kaydeden Bezci, “Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Kulesi ziyaret edildi ve Ankara bu Kaleden izlenerek başkentimizin ne kadar güzel bir şehir olduğu çocuklara gösterildi. Ankara Devlet Tiyatrosunda "Eşik" adlı oyun öğrencilere ve velilere izletildi. Müzeler ziyaret edildi. Öğrencilerimiz Atatürk"e ait eşyaları görme, okuduğu kitapları inceleme fırsatı buldu. İlk kez Ata"nın huzuruna çıkan öğrenciler başta olmak üzere öğretmen ve veliler duygularını gizleyemediler” dedi.
Öğrenciler ve velileri geziden dolayı okul idaresine teşekkür ettiler.