AYDINPOST ÖZEL-Adalet ve Kalkınma Partisi İl yönetim kurulu üyesi Niyazi Aykut'un kaçak elektrik kullanmaktan yargılandığı ortaya çıktı.
Aydınpost'un ortaya çıkardığı şok gelişmeyle ilgili olarak Menderes Elektrik Dağıtım A.Ş. Aydın Müessese Müdürlüğü, AKP'li Niyazi Aykut'un işlettiği Girne Bulvarı No:89'daki öğrenci yurdundda kaçak elektrik kullanıldığını, kuruma 1/3 oranında eksik ödeme yapılmak istendiğini tutanaklara geçti.
AKP'li Aykut ise bu durumdan elektrik arızasını tamir eden Recep Başbal'ı sorumlu tuttuğu da verdiği ifadelere yansıdı.
Aydın Asliye ceza Mahkemesinde yargılanan Niyazi Aykut, İsmail Hakkı Eser yönetiminde de görev almıştı. 23 Mayıs'ta yapılan AKP İl Kongresinde Sadık Atay'ın listesinde yeniden görev alan Aykut, sayaçtaki arızadan dolayı sorumlu tuttuğu Başbal ise suçlamaları redderek, sorumluluğun Niyazi Aykut'ta olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.
Davada şüpheliler için 1990 yılında mühürlenen sayacın mührünü bozmak ve elektrik enerjisi hırsızlığı suçlarından yargılanları, sevk maddeler uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına ve haklarında güvenlik tedbirleri uygulanmasına karar verilmesi talep edildi.

AYKUT, AVUKATI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA YAPTI

AKP"li Niyazi Aykut, avukatı aracılığıyla konu hakkında açıklama yaptı. Aykut açıklamasında, “Dava ile ilgili eksik bilgiler mevcuttur. Ayrıca siyasi değerlendirmelerle yayın yapılmıştır. Hakkımda kesinleşen herhangi bir karar da yoktur. İddia olunan suçu işlediğim henüz kanıtlanmadan, bir karar varılmadan yayın yapılmıştır” dedi.

                                              

                                           TEKZİP METNİ     

 

“Müvekkiliz ticari ve hukuki sicili temiz, şerefli bir ticaret insanıdır, en önemlisi eğitime hizmet etmektedir. Hiçbir resmi kuruma borcu olmadığı gibi ticari itibarı ve kredisi de yüksek biridir. Yargıda ki dosyaya müdahale anlamanı gelmemek üzere, ayrıntıları dosyaya sunulu savunmalarımızda belirttiğimiz üzere, çok uzun zaman önce meydana gelen arızanın giderilmesi için diğer elektrik teknisyeni olan sanığı çağıran ve tamiratını yaptıran müvekkilimiz, kendisine verilen fatura karşılığı ücreti ve masrafları ödemiş ve işine devam ede gelmiştir. Konuyla ilgili hiçbir teknik bilgisi ve tecrübesi olmayan müvekkilimize diğer sanık tarafından bir ikazda bulunulmamış, daha sonra bu durum anlaşılmıştır. Müvekkilimiz kişiliği gereği bu ikazı almış olsa hemen gereğini yapar ve bir ihtilaf ve zarar doğmasına izin vermezdi. Nitekim müvekkilimiz durumu öğrendiğinde hemen gerekli işleri ve işlemleri yaptırmış, kurumunu taleplerini ve ödemelerini yerine getirmiştir. Kurumun bu fiil nedeniyle hiçbir zararı yoktur.

Yazıda geçen yargılama süreci tamamlanmamıştır, müvekkilimizin suçu sabit değildir, bu suçu işlediğine dair bir yargı kararı da yoktur. Söz konusu haber yazısında yer alan ifadeler müvekkilimizin sanki iddia olunan eylemleri yaptığı ve suçunun kesin olarak anlaşıldığı intibasını yaratmaktadır.

Bu nedenlerle yazının başlığı, içeriği ve sonucu hem doğru değildir, hem de hukuka aykırıdır, hem de zarar doğrucu şekilde haksız fiil özelliğindedir.”