Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Söke'ye 500 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağını, yurt için çarşıya yakın bir yer bulunması gerektiğini söyledi. 
     Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi'nin arkasında bulunan araziyi, kurum yetkililerinin beğendiğini, ancak Fakültenin arkasına yapılması planlanan yurdun içine sinmediğini ifade eden Demirezer, ''Sökeli esnafın üniversite öğrencisinden beklentisi büyük. Yüksekokulun arkasına yapılacak olan öğrenci yurdunun Söke çarsına çok fazla katkısı olmayacaktır. Sökeli esnaf öğrenci çarşıda gezsin, çarşıya hareketlilik getirsin istiyordu. Yurt şehir merkezine yakın olmalı'' dedi. 
     Demirezer, Söke-Milas çevre yolunda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait arsanın yurt için en ideal yerlerden birisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 
     ''Yurt-Kur sadece yurt yapmayı değil, içerisinde spor alanı ile birlikte bir kompleks düşünüyor. Onun için 15-20 dönümlük bir arsa istiyor. SGK arsayı satmak istiyor ancak Söke Belediyesi, nazım imar planında arsanın büyük kısmını okul, bir kısmını da konut alanı olarak ayırmış durumda. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız iyi bilgilendirilirse uzlaşı ile bu arsaya yurt yapılabilir. Bu konuda Söke'nin siyasi desteğe ihtiyacı var.'' 
     Demirezer, öğrenciyi Söke'den koparmamak için çarşı içinden 15-20 dönümlük boş bir arazi arayışına girilmesi gerektiğini, uygun bir arsa bulunmadığı takdirde öğrenci yurdunun ADÜ Söke İşletme Fakültesi'nin arkasına yapılacağını sözlerine ekledi.