Sultanhisar'da işadamı Şefik Çerçioğlu tarafından yaptırılan 503 kişilik öğrenci yurdu, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldı. İlçenin düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılış törenine protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçedeki öğrencilerin barınma sorununu çözecek olan yurdun açılışına Sultanhisar Kaymakam vekili Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün, MHP Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner. Siyasi partilerin başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
İlçenin yetiştirdiği önemli işadamlarından Şefik Çerçioğlu"nun hizmetleri ile Sultanhisar"da yaşamı adeta kolaylaştırdığını belirten Belediye Başkanı Fazıl Törün, yapılan yurt ile ilçede önemli bir eksikliğin de giderildiğini söyledi.
Açılış öncesi davetlilere ve protokol üyelerine yurt ile ilgili bilgiler veren İşadamı Şefik Çerçioğlu “Yurt binası 9 bin 579 metrekare alan üzerine kuruldu. Bina dört kattan oluşuyor. Bodrum katta kazan dairesi, sığınak, mutfak, kantin ve yemekhane var. Üst katlarda ise dörder ve ikişer kişilik olmak üzere 116 adet oda, kütüphane, etüt ve çalışma odaları bulunmaktadır 25 Nisan"da temeli atılan bu binayı 4 ay gibi kısa bir sürede bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Oğlu Ercan Çerçioğlu"nun belediye meclis üyeliği düşürülmesine rağmen, Sultanhisar Belediyesi ve Başkan Fazı Törün"den övgüyle söz eden Şefik Çerçioğlu, Başkan Törün"ün ilçenin geleceği içine n azından 5 yıl daha görev yapmasını isteyerek vatandaşlardan Törün"e destek istedi.
Yapılan konuşmaların ardından yurt binası törenle hizmete açıldı.