Her 6 haftada bir düzenli olarak verilen eğitimlerde öğrenci velilerine yönelik bilinçlendirme, koordineli eğitim ve öğretim hizmetlerinin yönetilmesi konularında bilgiler aktarılıyor.
Düzenlenen eğitim programı hakkında bilgiler veren Üstün ve Özel Yetenekli Çocukların Eğitimini Destekleme Derneği Kurucu Başkanı Hüseyin Turgut, “Kurumumuzda uzman eğitmen kadromuzla, çeşitli yetenekleriyle ulusal ve uluslar arası alanda temsil becerisine sahip olabilecek çocuklarımıza destek eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimizin bireysel anlamda projeler üretebilmelerini sağlayacak imkanlar sağlıyoruz. Ayrıca çocukların sanatsal anlamda gelişimlerini sağlamak amacıyla yakın çevrede inceleme ve araştırma gezileri düzenliyoruz. Özel yöntem, araç ve gereç kullanılarak gerçekleşen eğitmelerimizle bilgi, beceri, sezgi, gözlem, araştırma ve uygulama yeteneklerini geliştirerek, örgün çalışmaların ortaya çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi.
Öğrenci velilerine yönelik olarak da kardeş ilişkileri, çoklu ve duygusal zeka, çocuklara tesir eden psikososyal durumlar ve zaman yönetimi konularında eğitim programları düzenlediklerinin altını çizen Turgut, “Bu eğitimlerimiz büyük ilgi görüyor. Bizburada başta ilimizdeki olmak üzere tüm ülkedeki eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Kurumdaki çocuklarımız alanında uzman bir eğitim, öğretim kadrosu tarafından sevgi, ilgi, güven, ciddiyet ve disiplin ile geleceğe hazırlanıyor. Gelecekteki en büyük varlığımız olan gençlerin daha iyi yerlerde bulunması için bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.