Geçtiğimiz pazar gününden itibaren yaşam destek ünitesine bağlı olan 21 yaşındaki Nikolas Colton Evans.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir annenin, yaşam destek ünitesine bağlı oğlundan sperm alınması yönündeki talebi mahkeme kararıyla kabul edildi.

Anne Marissa Evans, Austin American-Statesman gazetesine yaptığı açıklamada, geçen pazar gününden beri yaşam destek ünitesine bağlı olan 21 yaşındaki oğlu Nikolas Colton Evans'ın, bir gün üç oğlu olması hayalini kurduğunu, onlara isim bile koyduğunu ve bu nedenle beyin ölümü gerçekleşen oğlundan sperm alınması yönünde mahkemeye başvurduğunu söyledi.

Vasiyet davalarına bakan Travis bölge yargıcı Guy Herman, beyin ölümü gerçekleşen oğuldan bozulmamış spermlerin alınması için kısıtlı zaman olması nedeniyle yapılan acil duruşmada annenin talebini kabul eden bir karar aldı.

Mahkeme belgelerinde, spermlerin, Nikolas Evans'ın yaşam destek ünitesinden çıkarılmasının ardından 24 saat içinde alınması gerektiği belirtildi.

Herman, spermler alınana kadar cesedin uygun sıcaklıkta tutulmayı sürdürülmesi emrini verdi. Marissa Evans, "Onu yaşatmak, ondan küçük bir parça almak istiyorum" dedi.

Nikolas Colton Evans'ın, 27 Mart günü Austin'de bir bar dışında çıkan kavgada düşüp başını yere vurduğu ve kaldırıldığı hastanede geçen pazar günü beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklandığı kaydedildi.

Gazeteport