Samsun'da inşaat işçisi 34 yaşındaki Mehmet Ç., kendisinden boşanmak isteyen 10 yıllık eşi 30 yaşındaki Sevim Ç. 'yi, buluştuğu kafeteryada 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.'nin gözü önünde 8 yerinden bıçakladı. Çevredekilerin linç etmeye kalktıştığı Mehmet Ç.'yi bölgede devriye görevi yapan trafik polisleri kaçırıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürürken, ağır yaralanan Sevim Ç. hastenede yaşam savaşı veriyor.

Olay bugün öğle saatlerinde Ulugazi Mahallesi Kefeli Pasajı'ndaki kafeteryada meydana geldi. Merkez Canik İlçesi Gaziosman Paşa Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Sevim Ç., 5 gün önce en küçük çocuğu 4 yaşındaki Y.Ç.'yi de alıp evden kaçtı. İnşaat işçisi Mehmet Ç. de polise giderek eşinin çocuğuyla birlikte kayıp olduğunu söyleyerek bulunmasını istedi.

Sevim Ç., bugün, aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan eşi Mehmet Ç.'yi arayarak, "Ben Kefeli Pasajı'ndayım. Eve dönmeyeceğim. Senden boşanacağım. Gel çocuğunu al" dedi.

OĞLUNU ÖPTÜ, EŞİNİ 8 KEZ BIÇAKLADI
Sevim Ç., kafeteryaya, oğlu ve birlikte yaşadığı ileri sürülen 38 yaşındaki Yılmaz K. ile gelip, boşanmak istediği eşi Mehmet Ç.'yi beklemeye başladı. Yılmaz K. beklerken dışarı çıkıp sigara almak için büfeye gitti. Bu sırada kafeteryaya giren Mehmet Ç., oğlunu öpüp sevdikten sonra, belinden çıkardığı ekmek bıçağını, yanındaki oğlunun gözleri önünde, art arda eşi Sevim Ç.'ye sapladı. 1'i boğazına olmak üzere vücudunun 8 yerinden bıçak darbesi alan Sevim Ç. kanlar içerisinde yere yığıldı.

ÇEVREDEKİLER LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTI
Vahşete tanık olan minik çocuk ise şoka girip gözyaşlarına boğuldu. Çevredeki bazı kişiler de saldırgan Mehmet Ç.'yi büyük bir öfkeyle tekme tokat dövmeye başladı. Bu sırada olay yerinden geçen trafik polisleri, olaya müdahale edip öfkeli kalabalığın elinden güçlükle aldıkları Mehmet Ç.'yi bölgeden uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Gözaltına alınan Mehmet Ç.'nin sorgusu sürüyor.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
Kafeteryadakilerin kıyafetleri ile tampon yapıp kanamasını durdurmaya çalıştıkları Sevim Ç. ise gelen ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Aşırı kan kaybettiği belirtilen ve hemen ameliyata alınan Sevim Ç.'nin sağlık durumunun çok ağır olduğu bildirildi.

Çiftin çocukları Y.Ç. ise polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırılıp, uzman gözetiminde koruma altına alındı. Çocuğun, savcının talimatına göre yakınlarına ya da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yuvasına verileceği belirtildi.

Polis, Sevim Ç.'nin birlikte yaşadığı ileri sürülen Yılmaz K.'yı da ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.