Çocuklarını kurtarmak için alevlerin arasına atlayan Hafize Bayram, 6 yaşındaki Ebubekir ve 2 yaşındaki Ömer Faruk'u kucaklayarak binanın dışına çıkardı.


Altınşehir'de bakkala gitmek için iki çocuğunu evde yalnız bırakan Hafize Bayram eve döndüğü sırada daireden çıkan duman ve alevleri gördü. Çocuklarını kurtarmak için alevlerin arasına atlayan Hafize Bayram 6 yaşındaki Ebubekir ve 2 yaşındaki Ömer Faruk'u kucaklayarak binanın dışarısına çıkardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ömer Faruk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Acılı anne sağlık ekipleri tarafından yaralı olarak kurtardığı büyük oğlu Ebubekir ile Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen baba Servet Bayram'a polisler tarafından çocuklarının hastanede tedavi altında olduğu söylendi. Hastaneden çocuğunun birinin evde hayatını kaybettiğini öğrenen acılı baba tekrar eve gelerek savcı ve polislerden bilgi aldı. Binanın giriş katında oturan ve çocukları dışarı çıkarmak amacıyla anneye yardım ederken saçları ve kaşları yanan Yakup Yakan olayı 'Hafize hanımın eve koştuğunu fark edince duman ve alevleri gördüm. O benden önce eve girerek çocukları dışarı çıkardı. Dış kapıdan alevler çıkıyordu içeri girmekte zorlandım. Daha sonra küçük çocuğun hayatını kaybettiğini öğrendim' şeklinde anlattı.

2 yaşındaki Ömer Faruk'un cesedi olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

DHA