AYDIN'da oturan çifti 49 yaşındaki R.Ö., terör örgütü PKK'ya katılma hazırlığı yaptığını ileri sürdüğü oğlu 21 yaşındaki B.Ö.'yü jandarma ve savcılığa ihbar etti. Harekete geçen polis, B.Ö. ile birlikte S.E. adlı kadın ve R.K.'yi, İzmir Işıkkent'teki Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakaladı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan S.E. tutuklanırken, serbest kalan oğluna kavuşan baba R.Ö., “Oğlum, benim canımdan bir parça. Ben onun milletine devletine faydalı biri olmasını istiyorum, bunun için yetiştirdim. Terör örgütüne katılıp başka anaların canını yakmasından, tabut içinde gelip onu kara toprağa vermekten çok korktum. İyiliği için üzerime düşeni yaptım. Onu artık hiç bırakmayacağım” diye konuştu.
Çiftçilik yapan R.Ö., evinini terkedip uzun süre izine ulaşamadığı oğlu B.Ö.'nün, terör örgütüne katılacağı bilgisini edindi. Oğlunun telefon açıp çok uzaklara gideceğini söylemesinden şüphelenen baba B.Ö., hemen jandarma ve savcılığa başvurdu. B.Ö., yetkililere oğlunun en son İzmir'de görüldüğü bilgisini de iletti. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, B.Ö.'nün, terör örgütü PKK'nın yayın organı olan yasadışı derginin İzmir'deki sözde temsilciliğine girip çıktığını saptadı. Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, B.Ö.'nün, dergide görevli S.E. adlı kadın tarafından kandırıldığı ve birlikte yola çıkacakları belirlenince operasyon için düğmeye basıldı. Işıkkent Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yapılan baskında, otobüse binmeye hazırlanan B.Ö., S.E. ve yanlarındaki R.K., yakalanıp gözaltına alındı. Baba R.Ö.'nün de şikayetiyle Adliye'ye sevkedilen zanlılardan S.E., nöbetçi mahkemece tutuklanırken, B.Ö. ve R.K., savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
"ANALARIN CANI YANMASIN"
Zanlılardan B.Ö., babası R.Ö.'ye teslim edildi. Oğluna kavuşmanın sevincini yaşayan R.Ö., “Oğlum, benim canımdan bir parça. Ben onun milletine devletine faydalı biri olmasını istiyorum, bunun için yetiştirdim. Terör örgütüne katılıp başka anaların canını yakmasından, tabut içinde gelip onu kara toprağa vermekten çok korktum. Oğlum olsa da iyiliği için üzerime düşeni yaptım. Onu artık hiç bırakmayacağım” diye konuştu.

AYDINLI GENÇİ PKK"NIN DAĞ KADROSUNA GÖNDERMEK İSTEYEN BAYAN MUHABİR TUTUKLANDI
Son günler Türk Silahlı Kuvvetleri"nin ard arda gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu ciddi kan kaybeden terör örgütü PKK dağ kadrosuna adam yetiştirmek amacıyla Aydın"daki gençlerin beynini yıkamaya başladı. Yıllar önce Muş ilinden Aydın"ın Germencik İlçesine göç eden bir ailenin çocuğunu kandırarak terör örgütü PKK"nin dağ kadrosuna götürmek isteyen Özgür Halkın Dergisi adlı yayın organın İzmir Temsilcisi bayan güvenlik güçlerinin operasyonu soncu, dağ kadrosuna göndermek istediği gençle birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen bayan tutuklanırken, dağa götürülmek istenen genç de Germencik"deki ailesine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre Germencik İlçesi"ne bağlı Hıdırbeyli Kasabası"nda oturan Muş nüfusuna kayıtlı B.Ö. 24 Kasım günü evden ayrılarak bir daha geri dönmedi. Evden ayrıldıktan sonra annesini arayan B.Ö. terör örgütü PKK"nın dağ kadrosuna gönderileceğini ve bir daha geri dönmeyeceğini belirterek annesi ile vedalaştı. Bunun üzerinde eşinden olayı öğrenen baba 45 yaşındaki R.Ö. güvenlik güçlerine giderek olayı ihbar etti. Olay üzerine çalışma başlatan polis ve jandarma B.Ö."nün aynı zamanda Özgür Halkın Dergisi İzmir Temsicisi 28 yaşındaki bayan S.E."nin yanında olduğunu tespit etti.İlk yapılan sorgulamada bayan S.E. terör örgütü PKK"nın dağ kadrosuna gönderilecek olan B.Ö."nün yanında olmadığını söyledi. Cumhuriyet Savcılığı"nın izni ile yapılan baskında bayan S.E. ile B.Ö. aynı evde yakalandı.
Gözaltına alınan her iki kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme terör örgütü PKK"ya adem yetiştirmeye çalışan S.E."nin tutuklu yargılanmasına karar verirken, dağ kadrosuna gönderilecek olan B.Ö. de Aydın"ın Germencik ilçesine getirilerek ailesine teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.