Antalya ve ilçelerinde geçen çarşamba gününden bu yana etkili olan yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Gazipaşa İlçesi Koro Mahallesi’nde yağmurun ardından saat 16.30 sıralarında, kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta hortum oluştu. Denizde oluşan hortum, karada ilerleyerek salatalık seralarını yıktı. Cam seraların camlarını kıran ve çatılarını uçuran hortum, bazı seraları ise yerle bir etti. Hortumun yıktığı seranın enkazı altında kalan Nezahat Köse, kolları ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekiler tarafından yıkıntıların altından çıkartılan Köse, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

KÜÇÜK AHMET’İ İÇİNE ALIP SÜRÜKLEDİ
Korkuya neden olan hortum, 9 yaşındaki Ahmet Yıldız’ı ise içine alarak bir süre sürükledi. Hortumun arkasından koşan baba Mahmut Yıldız, oğlunu kolundan tutarak kurtardı. Hortumun oğlunu süreklediğini gördüğünü anlatan Mahmut Yıldız, "Bir anda hortum evimize doğru geldi. Oğlumu içine alarak dönmeye devam etti. Ahmet’i kolundan yakalayarak çekip çıkardım" dedi.

Hortuma kapılan Ahmet Yıldız ise "Hortum içinde dönmeye başladım. Ayaklarım yerden kesildi ve havalandım. Babam beni çekip çıkardı" dedi. Serada çalışırken hortuma yakalanan Nuran Çelik de "Bu kadar büyük bir hortumu ilk defa gördüm. Canımızı zor kurtardık" diye konuştu. Koro Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, Mahalle Muhtarı Sami Demir’den bilgi aldı. Vatandaşlara geçmiş oldun dileğinde bulunan Kaymakam Pamuk, "Büyük bir felaket atlattık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" diye konuştu. Bölgede, hasar tespit çalışmaları başlatıldı. (DHA)