Eskişehir 'de 27 yaşındaki Ahmet Özer, 3 aylık oğlu Mehmet Can Özer'i ağladığı için tokat atıp koltuğa fırlatarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanıyor. 21 yaşındaki İlknur Özer, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan eşi Ahmet Özer'den şikayetçi olduğunu söyleyerek "Eve alkollü geldi. Çocuk ağlayınca tokat attı, susmayınca bir kaç kez koltuğa fırlattı" dedi. 

Emek Mahallesi Beşparmak Caddesi'nde 3 Haziran 2011 tarihinde meydana gelen olayda, alınan bilgilere göre Ahmet Özer ile eşi İlker Özer, "Oğlumuzun kafası beşik demirleri arasına sıkıştı" diyerek çocukları Mehmet Can Özer'i Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Doktorların ilk müdahaleyi yapıp solunum cihazına bağladıkları 3 aylık bebek kuvöze konularak ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (EOGÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Mehmet Can Özer 11 Haziran 2011 tarihinde kurtarılamayarak öldü. 

Yapılan otopside bebeğin 'Genel beden travmasına bağlı kafa kemiklerinde kırıkla karakterize beyin ve akciğer kanaması sonucu ölüm' olduğu belirlendi.

ANNE OLAYI SAVCIYA ANLATTI

Anne İlknur Özer, nöbetçi cumhuriyet savcısına eşinden korktuğu için çocuğunun kafasının beşik demirleri arasına sıkıştığını söylediği, ancak bebeğinin ölümüne eşinin neden olduğunu öne sürdü. İlknur Özer, eşinin çocuğunun ağlamasına sinirlenip önce tokat attığını, daha sonra bir-kaç kez koltuğa fırlattığını iddia etti. Suçlamaları kabul etmeyen baba Ahmet Özer çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Oğlunun ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Ahmet Özer'in yargılanmasına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Ahmet Özer suçlamaları kabul etmedi. Baba Özer, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim oğlum 7.5 aylıkken erken doğum sonucunda dünyaya geldi 55 gün hastanede yattı, anjio oldu. Ben kesinlikle çocuğumu öldürecek bir şey yapmadım" dedi. 

Duruşmada eşinden şikayetçi olduğunu söyleyen İlknur Özer ise olay günü eşinin eve alkollü geldiğini, ağlamasına sinirlendiği çocuğuna önce tokat atıp daha sonra da bir-kaç kez kanepeye fırlattığını öne sürdü. Anne İlknur Özer şu iddialarda bulundu:

"Kocam alkollü olarak eve geldi. Oğlumuz Mehmet Can'ı kucağına aldı. Mehmet Can ağlamaya başlayınca tokat attı. Susmaması üzerine çocuğu yaklaşık bir metreden koltuğa fırlattı. Ağlamaya devam etmesi üzerine bir kez daha fırlattı. Bu arada çocuk bayıldı. Biz de kendisine gelmesi için ılık suyla yıkadık. Bir-kaç saat kendisine gelmesini bekledik. Ancak gelmeyince onu hastaneye götürdük." 

Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi sanık Ahmet Özer'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.