Oğluna gemicik alabilen ilk ve tek işçi emeklisi
Başbakan partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kendisinin de emekçi olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: İzmir"de yaşlı amcalar yanıma geldi, "Oğlum bizim emeklilik maaşlarını geri alacakmışsınız" dedi. "Amca kim söyledi?" dedim. "Televizyonda söylüyorlar"dedi. Dürüst davranmıyorlar. Bunların hepsi kazanılmış haklar içindedir. Ben de emekçiyim, ben de damdan düşenim. Ben bir işçi emeklisiyim. Hiçbir zaman bu ülke için değer üreten kimseye bizler, fildişi kulelerden bakmadık, bakmayız. Bizim gözümüzde emekten, alın terinden, helal kazançtan daha değerli hiçbir şey yoktur“

Vatandaş şaşkın
Erdoğan, tasarıyı savunurken, kendisinin de emekli olduğunu belirtmesi şaşkınlık yarattı. Gazetemizi arayan vatandaşlar, “Emekli maaşıyla gemi nasıl alınır bize de öğretsin” dediler.

Taksit taksit aldı!
Başbakan Erdoğan"ın, 22 Temmuz seçimleri öncesinde eleştiriler karşısında oğluna satın aldığı gemiyi şöyle savunmuştu: Oğlunun aldığı geminin 16-17 yaşında bir gemi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Fiyatı 2 milyon 100 bin filan. 500 bin peşinatla ortağıyla beraber 250-250 aldılar. Ben de destek verdim”

Küçük bir şey
Erdoğan, oğlunun satın aldığı geminin koster olduğunu söyleyerek, “Koster bu koster. Bu, sektörün içerisinde gemiciktir. Küçük bir şey” demişti. Erdoğan, şöyle devam etmişti: “17 yıldır ticaretle uğraşıyorum, ondan önce yöneticilik var. Ciddi sayıda bir araç parkımız vardı. O süre içerisinde firma da zaten ülkede tekel konumunda. İşlerimiz filan da iyiydi.”

TFF Başkanlığı"na...
Öte yandan Başbakan"ın çocuklarını Amerika"da okutan Remzi Gür"ün kayınbiraderi ve oğul Burak Erdoğan"a 2,5 milyon dolara 36 ay taksitle satılan geminin sahibi Hasan Doğan geçtiğimiz haftalarda, Futbol Federasyonu Başkanı oldu.


Yeniçağ