İSTANBUL Esenler'de evlerinin ziline basan gençlerle tartıştıktan sonra bıçaklanarak öldürülen 18 yaşındaki Oğuzhan Kuzu, bugün memleketi Giresun'un Bulancak İlçesi'ne bağlı Samugüney Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Ahmet Kuzu, “Acımı büyük. Oğlumu İstanbul'a kurban verdim” derken, baygınlık geçiren anne Nermin Kuzu da hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Esenler Kemer Mahallesi 926'ncı Sokak'ta bulunan Doğuş Apartmanı'ndaki olay, geçen cuma günü saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Ailesinin tek çocuğu olan Oğuzhan Kuzu, evlerinin zilinin uzun süre çalınması üzerine balkona çıktı. İddialara göre tinerci oldukları belirtilen 5 gençle, zile bastıkları için tartışan Oğuzhan Kuzu, bu kişilerin kendisine küfretmesi ve aşağıya çağırması üzerine 3'üncü kattaki evinden binanın önüne indi. Gruptakilerle tartışmaya başlayan Oğuzhan Kuzu bu sırada üç bıçak darbesiyle yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, hastaneye kaldırılan Oğuzhan Kuzu, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından yakalanan ve gözaltına alınan 5 kişiden 16 yaşındaki Semih A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da bir PVC atölyesinde çalıştığı öğrenilen Oğuzhan Kuzu'nun cenazesi bu sabah memleketi Giresun'un Bulancak İlçesi'ne bağlı Samugüney Köyü'ne getirildi. Köy camisinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Oğuzhan Kuzu'nun akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesinde kameraları kapattırarak basın mensuplarına bir açıklama yapan baba Ahmet Kuzu, “Acım büyük. Yıllarca İstanbul'da yaşadım. Ama oğlumu İstanbul"a kurban verdim. Bunun hesabını soracağım. Artık bunun için yaşayacağım. Oğlumu askere gönderecektim. Devlet askerini koruyamadı” dedi.

Caminin yanında bir evde cenaze namazının kılınmasını bekleyen anne Nermin Kuzu ise baygınlık geçirince battaniye ile özel bir araca taşındı ve Bulancak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tabutun başından uzun süre ayrılmayan arkadaşları ve dayısı Adem Kuzu da gözyaşı döktü.

Oğuzhan Kuzu'nun cenazesi öğle namazının ardından kılanan cenaze nmazından sonra köydeki aile mezarlığında toprağa verildi. dha