Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaza sonucu hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Solgun (24) memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Edirne'de hizmet verirken, bir ay önce Cizre'ye tayini çıkan Solgun'un naaşı Merkez Sabancı Cami'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

FAİL BELLİ İDDİASI

Kurban Bayramı sonrası düğün yapacağı belirtilen uzman çavuşun annesi Fatma Solgun, oğlunun ölümüne 'kaza süsü' verildiğini iddia etti. Basın mensuplarına, "Ne olur bu olayın üstüne gidin" diye seslenen Solgun, oğlunun faili olan komutanın adının belli olduğuna dikkat çekerek şu iddialarda bulundu: "Yavrumun telefonlarını dinletin. Her gün (Beni kurtarın) diye haber verirdi. Yaptığı bir konuşmada elinden telefonunu alıyorlar. Oğlumu yediler. Koç gibi delikanlımı vatan hizmetine gönderdim. Bana ölüsünü verdiler. Vatan için, çatışmada şehit düşseydi, 'Başım üstüne' derdim. Ama ne yapıp yaptılar, kaza süsü verdiler. Bu olayın peşini bırakmayacağım."

Şırnak Valiliği ise Uzman Çavuş Ahmet Solgun'un silah kazası sonucu öldüğünü açıkladı. Olayla ilgili Askeri Savcılığın talimatı ile Cizre Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi./yeni şafak