Dünya barışı için servetlerini taksici vasıtasıyla Hazine'ye bırakan Solak çifti, sonunda muradına erdi. Mustafa Solak'ın annesi, "Felsefe kitabı okumaktan kafayı kırdı" dedi..

Dünya barışına katkıda bulunmak için tüm servetini Hazine'ye bağışlayan Mustafa Solak'ın (45) annesi Emine Solak (65), SABAH'a konuştu. Oğlunun akli dengesinin yerinde olmadığını ve çok büyük bir delilik yaptığını söyleyen Solak, "Benim oğlum ve eşi, felsefe ve Mevlana kitapları okumaktan dolayı, kafayı kırdı. Benim de içinde hakkım bulunan parayı nasıl Hazine'ye verirler? Bu parayı mutlaka geri alacağım" ifadesini kullandı.

'SİZ DE BAĞIŞLAYIN'
Ankara'dan döndükten sonra eşiyle birlikte eve kapanan Solak çifti ise kimseyle görüşmedi. Evinin penceresinden basın mensuplarının sorularını yapıtlayan Mustafa Solak, "Sizin paranız varsa sizde dünya barışı için gidip, Hazine'ye tüm servetinizi bağışlayın" dedi. Öte yandan, Ankara Bahçelievler Polis Merkezi'nde duran paranın ise Solak çifti tarafından kabul edilmediği için Hazine'ye teslim edileceği bildirildi. Ankara'da dilekçeleri kabul edilmeyen çift, tüm servetlerini kendilerini Esenboğa Havalimanı'na götüren taksici İzzet Erdem'e bırakmıştı.

SABAH