Bursa'dan Yalova Topçular'a otobüsle giden Fenerbahçe kafilesi önce arabalarla tacize uğradı.


Fenerbahçe takım otobüsü ilerlerken bazı fenerli taraftarlar kullandıkları otobilleri ile yol boyunca Fenerbahçe oyuncularını taşıyan otobüse yanaşmaya ve önünü kesmeye çalıştı. Otobüs daha sonra Topçulardan feribota binmek için durdu; ancak karşıyaka olan Eski Hisarda Fenerbahçe kafilesi kötü bir sürpriz ile karşılaştı.

OTOBÜSÜ BEKLETTİLER

Eski Hisara takımın yanaşıp otobüs feribottan indiğinde ise otobüs hemen hareket edemedi. Eski Hisar iskelesinde toplanan 20 kadar taraftar, jandarmanın güvenlik kontrolünde tutuldu. Uzun bir süre otobüs iskelede bekletilerek takviye polis güçleri geldikten sonra takım otobüsü Samandıra Tesisleri'ne gitmek üzere hareket edebildi. O esnada taraftarlara sözlü sataşmalarda bulunuldu. Öfkesi dinmeyen taraftarlar, takım otobüsünü araçları ile takip ederek araçlarınından sarkarak el kol harekitleri ile protestoyu sürdürdüler.

MEŞALELİ PROTESTO

Takım otobüsünün Samandıra Tesisleri'ne kadar takip eden tarftar otomobillerinde meşaleler yaktı. Meşalelerin yanması ile ortalık yangın yerine döndü. Bunun üzerine Fenerbahçe otobüsü hızla tesislere girdi. Taraftarlar uzun bir süre tesislerin kapısından ayrılmayarak futbolcuların tek tek kendi araçlarıyla çıkışlarını bekleyerek protesto etti.

ÖFKE DİNMEDİ

Fenerbahçeli bir çok futbolcunun ayrılması üzerine basın ve emniyet güçleri de tesisleri terk etti; ancak yaklaşık 45 dakika sonra yeniden organize olan Sarı-lacivertli taraftarlar bu kez 2 otobüs dolusu olarak yeniden tesislerin önüne geldi. Uzun süre protesto ve slogan atan taraftarlar, jandarma tarafından tekrar uzaklaştırıldı.