Polat Tower"ın 22"nci katında bulunan ofisinde kurşunlanarak öldürülen işadamı Fatih Edremit cinayetiyle ilgili soruşturma genişletilerek sürdürülüyor. Olayla ilgili olarak önceki gün yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Hasan Heybetli İstanbul"da, Bülent Zara da Antalya"da yakalanmıştı. Olaydan sonra kayıplara karışan Dündar Kılıç"ın torunu Onur Özbizerdik ise dün polise teslim oldu.


Sırtından vurulmuş

Soruşturmada öldürülen Edremit ile üç zanlının rezidansta bir masada birlikte oturup içki içerken nedeni bilinmeyen bir şekilde tartışmaya başladıkları ve daha sonra tartışmanın kavgaya dönüştüğü ortaya çıktı. Tartışmada sinirlenen Edremit"in masadan kalktığı ve zanlılara arkasını döndüğü sırada sırtından vurulduğu tespit edildi. Polis yetkilileri cinayetin olay yerinde bulunan ve boş mermi bırakmayan toplu bir tabancayla işlendiğini belirtirken, tabanca üzerinde parmak izi incelemesi yapıldığı öğrenildi.

Ayrı ayrı çıkmışlar

Binanın güvenlik kameralarındaki görüntülere göre 22"nci kattaki rezidansa Hasan Heybetli, Onur Özbizerdik ve Bülent Zara birlikte geldi. Rezidansta bir süre kalan zanlılardan Özbizerdik ve Heybetli binadan birlikte ayrılırken, Zara"nın daha sonra çıkış yaptığı tespit edildi.

Suçu birbirlerine attılar

Zanlılardan hiçbirinin cinayeti kabul etmediği öğrenildi. Hasan Heybetli, ilk gözaltına alındığında “Tetiği ben çekmedim” demişti. Aynı ifadesini polisteki sorgusunda da verdi. Antalya"da yakalanan diğer zanlı Bülent Zara da cinayeti Onur Özbizerdik"in işlediğini ve kendisine de suçu üstlenmesi için baskı yaptığını söyledi.

"O benim ağabeyimdi

Ancak dün Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne gelerek teslim olan Onur Özbizerdik, soruşturmanın sürdürüldüğü Cinayet Büro Amirliği"ne getirildiği sırada gazetecilere cinayetle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Özbizerdik öldürülen işadamını kastederek, “Benim ağabeyimdi. Böyle bir şeyi benim yapmam mümkün mü? Adalet yerini bulacak” diye bağırdı.

"Dövme" diye uyarınca...

Cinayetin nedenini bulmaya çalışan polis farklı bir iddiayı da araştırıyor. Buna göre, ünlü bir oyuncu ile birlikte olan Onur Özbizerdik"in sevgilisine sürekli şiddet uyguladığı, oyuncunun da durumu "ağabey"dediği Fatih Edremit"e anlattığı, bunun üzerine Edremit"in görüşmek için önce telefonla konuştuğu Özbizerdik"i ofisine çağırdığı belirtiliyor. Ofise yanında Hasan Heybetli ve Bülent Zara ile birlikte gelen Özbizerdik"in, konuşma sırasında kendisini uyaran Edremit"e sinirlendiği, çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda da Edremit"in vurulduğu öne sürüldü. Ünlü oyuncunun kim olduğu araştırılırken, isimleri Özbizerdik"le aşk dedikodularına karışan Binnaz Avcı ve Naz Elmas ise bu olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

"BİNNAZ EVLENDİ ONUR"LA İLGİSİ YOK"

Cinayetin işlenmesine neden olduğu iddia edilen mankenle ilgili iki isim gündeme geldi. Bunlardan biri bir dönemin ünlü oyuncularından Suzan Avcı"nın kızı Binnaz Avcı. Diğeri ise oyuncu Naz Elmas. Ancak ikisi de iddiaları reddetti...

Suzan Avcı kızının yurt dışında olduğunu söyleyerek “Binnaz evlendi, barklandı. Lütfen bu konulara onun adını karıştırmayın, çünkü olayla uzaktan yakından bir ilgisi yok” dedi.

"Beni karıştırmışlar"

Naz Elmas ise “Kesinlikle isim karışıklığı olmuş. Bir gazetede benim Onur ile evlendiğim yazılmış. Onur"u hiç tanımıyorum emin olun ona benim adımı sorsalar bilmez. Öğrendiğime göre Naz ile Binnaz ismi galiba karışmış. Gerekirse yarın avukatım aracılığıyla açıklama göndereceğim” diyerek iddiaları yalanladı.

Oğulları ve karısı yıkıldı

Polat Tower"daki dairesinde vurularak öldürülen 52 yaşındaki müteahhit Mehmet Fatih Edremit toprağa verildi. Edremit"in cenazesine eşi Lamia, çocukları Doğukan ve Alican"ın yanı sıra yakınları ve arkadaşları katıldı. Levent Camii"ndeki cenaze törenine katılanlar arasında sanatçı Oktay Kaynarca ve DYP eski İstanbul İl Başkanı Orhan Keçeli dikkat çekti. Cenaze ikindi vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı"nda toprağa verildi.