İstanbul Büyükşehir adaylığı için kapısı bir çok parti tarafından çalınan Ali Müfit Gürtuna'ya son teklif MHP'den gitti. Gürtuna, öneriye sıcak ama kabul etmek için bir şartı var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için kapısı bir çok parti tarafından çalınan Ali Müfit Gürtuna'ya bu kez teklif MHP'den gitti. Daha önce farklı partilerden teklif alan Gürtuna, öneriye sıcak bakıyor ama kabul etmek için bir şartı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın ofisi ziyaret oldu. Genel seçimler öncesinde "Turkuaz Hareketi"ni kurarak partileşme yolunda çaba harcayan Ali Müfit Gürtuna, istediği ortamı bulamadı. Bundan dolayı da ortaya çıkmadı.

Ümidini yerel seçimlere taşıyan Ali Müfit Gürtuna, geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren muhalefet partilerinin aklındaki isim oldu. Gürtuna'nın kapısını ilk çalan partilerden birisi CHP oldu. Resmi bir teklif götürülmedi ancak Baykal'a yakın isimler "durumdan vazife çıkararak Gürtuna'nın kapısını çaldılar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık önerisinde bulundular.

Gürtuna, bu konuyu yakın çevresi ile değerlendirdi. Görüşlerini aldığı dostlarından çoğu bu teklife sıcak baktıklarını ortaya koyarken, yakın dostları böyle bir adaylığın Gürtuna"nın bugüne kadar savundukları ile çelişme göstereceğini söyledi. Uzun süre bu ön teklif üzerinde düşünen Gürtuna sonra aynı kanalla CHP"ye “Hayır” mesajı gönderdi.

Gürtuna"nın kapısını ikinci çalan Demokrat Parti oldu. Yapılan temasların yolunda gittiği izlenimi edinen DP çevreleri, “29 Mart seçimlerinde adayımız Gürtuna” mesajları yaymaya başladı. Ancak, Gürtuna, DP ile ortaya çıkmayı da kendisi için doğru bulmadı.

DP'DEN SONRA MHP DEVREYE GİRDİ

Şu sıralar Gürtuna ile temasta olan parti ise MHP. AK Parti dışında adayını açıklayan bir parti henüz orta yerde yok. CHP"den İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in ismi ön plana çıktı.

MHP kanadı, CHP"den daha hareketli. Bir ara Futbol Federasyonu"nun eski başkanı Haluk Ulusoy ile reklamcı Alinur Velidedeoğlu"nun adları geçti. Star ana haber sunucusu ve Arena yapımcısı Uğur Dündar ile görüşmeler sürdüğü iddiaları gündeme getirildi. Ancak, Dündar"ın böyle bir konunun dedikodu yapılmasını bile doğru bulmadığı mesajı verdiği öğrenildi.

MHP"nin üzerinde durduğu son isim ise Ali Müfit Gürtuna. MHP içinden gelen teklife Gürtuna"nın sıcak baktığı belirtiliyor. Gürtuna"nın kafasındaki fikir ise bütün partileri içine alacak bir yönetim listesi oluşturmak. MHP"nin bu fikri değerlendirdiği belirtiliyor. Görüşmelerin önümüzdeki hafta içinde netleşmesi bekleniyor.

cafesiyaset