Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, geçen ocak ayında temizlik şirketinden çıkartılan 13 işçinin kazandığı yaklaşık 100 bin lira tazminat için hacze geldiklerini belirten işçilerin avukatı Özgür Yıldırım, "Müzenin giriş kasasına haciz yapmaya geldik. Ancak üniversite yönetimi bizden Perşembe gününe kadar müsaade istedi ve icrayı şimdilik durdurduk" dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde temizlik şirketi üzerinden çeşitli alanlarda çalıştırılan 13 kişi, geçen ocak ayında tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı. İşçiler Edirne İş Mahkemesi’ne dava açarak tazminatlarının ödenmesini istedi. Mahkeme işçileri haklı bularak üniversiteyi işçilerin kıdem tazminatlarını ödemeye mahkum etti. İşten çıkarılan 13 kişi mahkemenin kararından sonra üniversitenin tazminatlarını ödememesi üzerine kurumun banka hesaplarına icra takibi başlattı.

Çalışanların avukatı Özgür Yıldırım, Edirne İcra Müdürlüğü tarafından kesinleşmiş haciz işlemi için geçtiğimiz hafta Salı günü icra memuruyla birlikte Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki hastane otopark para gişesine gitmiş, otopark yöneticileri Cuma gününe kadar süre istemişti.

’MÜZE KASASINI HACZE GELDİLER’

Belirtilen günde ödeme gelmeyince bugün saat 15.30 sıralarında Avukat Özgür Yıldırım icra memuru ile birlikte Edirne’de, Sultan 2’nci Bayezid’ın talimatıyla 1488 yılında akıl hastalarının tedavi edilmesi için yaptırılan, Darüşşifa ve Tıp Medresesi olan ve günümüzde Trakya Üniversitesi’ne bağlı müze olarak kullanılan Avrupa Konseyi tarafından 2004 yılında ’Avrupa’nın En İyi Müzesi’ ödülünü alan Sultan 2’nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi’ne gelerek müzeye giriş için ücret ödenen kasayı haciz ettiklerini görevli memura söylediler. Görevli memur şaşkına dönerken durumu müdürlerine iletti. Ziyaretçiler olup biteni şaşkınlıkla izledi.

Bir süre sonra kuruma, müzeden sorumlu Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav geldi. Avukat Özgür Yıldırım ile konuşan Prof. Dr. Sınav, müzenin tarihi Selimiye Camisi’nden sonra en çok ziyaret edilen yerlerden biri olduğunu belirterek, ziyaretçilerin önünde böyle bir işlemin yapılmasına tepki gösterdi ve müzeden önce kurumun döner sermayesinin bulunduğunu söyledi. Yıldırım ise, haciz yapacak başka bir kasa bulamadığını söyledi. Ardından da üniversitenin Genel Sekreteri Erengül Özdemir, hukuk müşaviri Nuray Kayasöken ile birlikte geldi ve Perşembe gününe kadar süre istedi. Avukatın kabul etmesi üzerine icra işlemi durduruldu.