Ankara"da Sincan Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tolga Taşkın"ın, mp3 çalar verileceği vaat edilerek götürüldüğü AKP aday tanıtımı toplantısında hayatını kaybetmesi TBMM gündemine taşındı.

CHP Yalova Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay"ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı"na yazılı bir soru önergesi verdi. İnce, Ankara"nın Sincan ilçesinde Sincan Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tolga Taşkın"ın mp3 çalar verileceği vaat edilerek götürüldüğü, AKP aday tanıtımı toplantısına katılmasından sonra, diğer çocuklarla birlikte ödüllendirilmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi"nin Sincan Gençlik Merkezi"nde saat 21.00"dan sonra havuza girmelerine izin verilmesi ve Taşkın isimli öğrencinin boğularak hayatını kaybetmesini TBMM gündemine taşıdı.

-“OLAYIN KAPATILMASI İÇİN ÇOCUKLAR TEHDİT EDİLDİ" İDDİASI-
Ankara Büyükşehir Belediyesi"nin Ankara"da kaç gençlik merkezinin bulunduğunu soran İnce, gençlik merkezlerinde havuza giren gençler için sağlık ekibi ve donanımı bulundurulmasının zorunlu olup olmadığının açıklanmasını istedi.
Tolga Taşkın"ın hayatını kaybettiği gece Sincan Gençlik Merkezi"nin kapanma saati 21.00 olan merkezde çalışma saatlerinin dışında havuza girmelerine kimin izin verdiğini de soran İnce, “Bu çocuklarımızın havuza girdikleri esnada orada cankurtaran bulunmadığı doğru mudur? Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumlularının ölüm olayından sonra Gençlik Merkezi"ne giderek olayın kapatılması için çalışanları tehdit ettikleri yönündeki iddialar doğru mudur? Bir çocuğumuzun ölümüyle sonuçlanan bu olayla ilgili, çocukların çalışma saatleri dışında havuza nasıl ve kimlerin talimatıyla girdiklerinin belirlenmesi ve sorumluların cezalandırılması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir soruşturma açılmış mıdır?" sorularına yanıt istedi.

ANNENİN İSYANI

Tolga Taşkın'ın annesi Hafize Taşkın, "Benim oğlum çıktığnda nabzı atıyormuş... Benim oğlum sudan çıktığı an ambulans bile çağırmamışlar... Önce partililire aramışlar, arkadaşlararına ailesine haber vermeyin demişler. Ambulansı oğlumun arkadaşları çağırmış. Yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın, ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

'BÜYÜKŞEHİR'İN YERİ ANLARA SORUN'
Tolga Taşkın"ın dayısı Murat Taş, gençlerin AKP Sincan Belediye Başkan adayı Mustafa Tuna"nın seçim propagandasında kullanıldığını iddia etti.

Tuna ise iddiaların doğru olmadığını söylerken, "Gençler havuza kendi başlarına gitmişler. Bizim olayla bir ilgimiz yok" dedi. Tuna, "Gençler, Gençlik Merkezi"nin kapanış saati olan 21.00"den sonra havuza nasıl girdikleri" sorusunu ise, "Onu biz bilemeyiz, Büyükşehir Belediyesi"nin yeri onlara sorun" diyerek yanıtladı.


MİLLİYET