Borat karakteriyle ünlenen komedyen Sacha Baron Cohen, tören sırasında adayları açıklayacak ünlüler arasındaydı.

Kate Winslet, adınnı anons edildiğini duyduğunda Leonardo DiCaprio'ya böyle sarıldı.

En iyi komedi/müzikal film dalında yarışan adayları sunmak için sahneye gelen 37 yaşındaki yıldız, geceye esprili cümleleriyle renk katarken tepki de topladı.

Cohen'in Hollywood'un da ekonomik krizden etkilendiğini belirtmesi üzerine devam ettiği konuşmada, yıldızları hedef alan aktör şunları söyledi:

"Bu kriz herkesi etkiledi, ünlüleri bile.Örneğin Victoria Beckham tam üç haftadır hiç yemek yemiyor.Charlie Sheen, kendisine para ödenmeden seks yapmaya başladı.Hatta Madonna bile krizden etkilendi ve özel asistanlarından birinin işine son verdi.Bizim düşüncemiz bunun Guy Ritchie olduğu yönünde"

İngiliz komedyenin gayet ciddi bir şekide esprileri ardı ardına patlatması salonda buz gibi bir hava estirdi.Kimi konuklardan bazıları aralarında fısıldaşıp gülüşürken kimisi de tepkilerini dile getiren tonlamalar yaptı.

Cohen, Woody Allen'ın yönetmenliğini yaptığı 'Vicky Cristina Barcelona 'nın en iyi komedi filmi olduğunu açıklarken, 'Barcelona'yı da Katalanlar gibi vurgulamaya çalışarak söyledi.

TÖRENDEN KÜÇÜK DETAYLAR
Tören de "The Wrestler" filmiyle 'en iyi erkek oyuncu' ödülüne layık bulunan aktör Mickey Rouke'un sahneye çıkışı da bir hayli zor oldu.Usta aktör, basamaklara geldiği sırasında sendeleyip düşme tehlikesi geçirdi.

Törende Angelina Jolie ve Brad Pitt, yine birbirinden samimi pozlar verirken bir ara öpüşerek aşklarını gözler önüne serdi.

Hollywood sinemasının iki Latin yıldızı Penelope Cruz ve Salma Hayek'in dostluğu da, Hayek sahneye çıktığında Barcelona ve Oviedo kentlerinin anlatıldığı Allen filmi Vicky Cristina Barcelona' dan bahsederken hissedildi.

The Reader ve Revolutionary Road filmleriyle gecenin yıldızı olan ve 'en iyi kadın oyuncu', 'en iyi yardımcı kadın oyuncu' dallarında ödülleri kapan Kate Winslet'in sahneye çıktığı sırada ağlama nöbetine tutulması konukların büyük bir şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

Winslet, 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandığı sorada yaptığı konuşmada rakiplerinin isimlerini söylerken Angelina Jolie'nin ismini unuttu ve özür diledi. Filmdeki rol arkadaşı Leonardo DiCaprio'ya iki defa 'Seni çok seviyorum' dedi. Filmin yönetmenliğini yapan eşi Sam Mendes'e olan aşkının film çekimleri sırasında daha da arttığını ancak sahnelerde hem kendisini hem Leo'yu çok zorladığını da sözlerine ekledi.

GAZETEPORT