Vali Coş; Aydın Yetiştirme Yurdu"na gerçekleştirdiği önceki ziyaretlerinde, yetiştirme yurdunda barınan 72 ilk ve orta öğretim öğrencisine derslerinde başarı olmaları halinde takdir alanları 250 TL ve teşekkür alanları da 100 TL ile ödüllendireceğini vaat etmişti. Vali Coş; ayrıca boş zamanlarında kitap okuyarak özetlerini çıkaran öğrencilere de okudukları kitap sayısına göre ödüller vereceği sözünü vermişti.
Vali Coş"un taahhüdünün ardından eğitim öğretim yılının 1"inci döneminde başarılı olan ve çok kitap okuyan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törene Vali Coş"un yanı sıra İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, Aydın Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz ve davetliler katıldı.
Ziyarette Aydın Yetiştirme Yurdu öğrencileri adına konuşan Yurt Temsilcisi Murat Kamalay, Vali Coş"un yetiştirme yurduna daha önceden yaptığı ziyaretlerde başarılı olan öğrencileri ödüllendireceği vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, “Velimiz takdir ve teşekkür beldesi alanları ödüllendireceğini belirtmişti. Bize böyle bir imkan sağladığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz bayramlarda ve diğer günlerde bizleri yalnız bırakmamış ve her zaman yanımızda olmuştur. Bize gösterdiği bu ilgi nedeniyle yurt ailesi olarak kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Yetiştirme yurdu öğrencileriyle sık sık bir araya geldiğini ve bu ziyaretlerinde öğrencilere hep çalışma ve başarılı olmaları yönünde telkinlerde bulunduğunu anımsatan Vali Coş da, derslerinde başarılı olanları ve kendisini geliştirmek için çok kitap okuyanları ödüllendirecekleri taahhüdünde bulunduklarını hatırlattı. Verdiği bu sözün gereği olarak yetiştirme yurdu öğrencileriyle yeniden bir araya geldiğini belirten Coş, “Derslerinde ve okul eğitimde başarılı olarak takdir ve teşekkür elen öğrencilerimizi ve de boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirerek kitap okumak suretiyle kendisini geliştiren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bu ödüllendirmeler burada son bulmayacak ve devam edecek. 2"inci dönem sonuçlarında göre de başarılı olan öğrencilerimize yine ödüllendireceğiz. Çok kitap okuyanları yine ödüllendireceğiz” diye konuştu.

“BAŞARILARINIZLA MUTLU OLACAĞIZ”
Ödüllendirmelerin öğrencilerin gelişimini teşvik etmek için yapıldığına işaret eden Vali Coş, şunları söyledi: “Ödüllendirmeler devam edecek, yeter ki siz kendinize ve ülkemize yararlı birer insan olmak için gayret gösterin ve çalışın. Biz sizi hep destekleyeceğiz. Sizden istediğimiz iyi eğitim görmüş, kendisini iyi yetiştirmiş birer fert olarak hayata atılmanız ve hayatta başarılı olmanızdır. Sizlerin başarılı olduğunu biz ileride duydukça, gördük ve işittikçe göremesek dahi hissettikçe mutlu olacağız”
Yapılan konuşmaların ardından Vali Coş; ilk dönem takdir alan ve ayrıca 9 kitabı bitirerek özetini çıkaran Ekrem Çiftçi İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Mehmet Girgin"e 340 TL"lik para ödülünü takdim etti. Derslerinde başarılı olan 22 öğrenci ve kitap okuyan 27 öğrencinin ödüllendirildiği törenin sonunda Vali Coş, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.