Birgün gazetesinin haberine göre, evraklarının eksik olması nedeniyle seçimden düşürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) itirazı, evrakların tamamlanmasına rağmen YSK tarafından reddedildi. Böylece ÖDP'nin seçime girmesi engellenmiş oldu.

YSK, ÖDP'nin evralarının eksik olduğunu gerekçe göstererek seçime girmemesine karar vermişti. YSK, ÖDP'nin kadın adaylarından dahi "askerlik terhis belgesi" istemiş bunun üzerine ÖDP'den yapılan açıklamada "YSK askerlik şubesi değildir" denilmişti. Evraklarını tamamlayan ve YSK'ye sunan ÖDP'nin başvurusu "itiraz süresi geçti" denilerek reddedildi.

'YSK hukuksuz, siyasi bir karar aldı’

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş: Bu bir partinin hakkının gaspıdır. YSK, seçime girme hakkını kazanmış bir siyasi partinin seçime girme koşullarını olumlu biçimde teşvik etmesi gerekirken, bunun yerine o hakkı gasp etmiştir. Üstelik söyledikleri gerekçe doğru değildir. Bağımsızlar için sonradan kullandıkları olumlu insiyatifi bize de uygulayabilirlerdi ama onlar adil olmayan bir karar almayı tercih etti. Bize sunulan gerekçe itiraz süresini doldurduğumuzdur, oysa aynı gerekçe bağımsızlar için geçerli olsa da süreç, bu iki aynı olan unsur için farklı işletilmiştir. Bağımsızlarla ilgili anti demokratik kararın düzeltilmesi olumludur, bizi de sevinmiştir. Ancak aynı sürecin bize farklı biçimde işletilmiş olması, bu kararın adil olmadığını ve hukuki olmadığını, siyasi olduğunu ortaya koymuştur.