Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kuşadası İlçe Örgütü, 24 Nisan Cuma günü gerçekleştirdiği konferansın ardından 26 Nisan Pazar günü ilçe kongresini gerçekleştirdi.Gerçekleşen kongrede ilçe başkanlığına Şenol Eskin getirildi.
ÖDP İlçe Örgütü binasında yapılan kongre, divanın seçiminden sonra saygı duruşu ile başladı. Gündeme göre geçen yönetimin 2 yıllık çalışma raporu okundu. Çalışma raporu üzerine söz alan İlçe Başkan adayı Şenol Eskin, "14 yıllık parti yaşamımızda her zaman doğruyu söyledik ve kent için doğruları çeşitli platformlarda dile getirdik. Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak her zaman halktan ve bu kentin çıkarlarından yana tavır aldık ve ilkelerimizden taviz vermedik. Son 2 yıllık sürede bir yerel seçim bir
de genel seçim yaşadık. 29 Mart yerel seçimlerinde katılımcı-sosyal belediyeciliği savunduk ve İl Genel Meclisi aday çalışmalarımızı yürüttük. Yeni yönetimimizle birlikte bu kentte ÖDP'nin daha ciddi bir güç haline gelmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız ve kent hakkında gerçekleri söylemeye, doğru bir muhalefet yapmaya devam edeceğiz. Gelecek yerel seçimler için şimdiden arkadaşlarımızla etkin bir muhalefet yürüteceğiz" dedi.
Yapılan konuşma sonrasında seçimlere geçildi. Seçimler sonrasında Şenol Eskin'in ilçe baºkanl???nda Gürhan Uysal, Cemile Onay, İbrahim Çelik, Hayrettin Sepeto?lu ilçe yönetimini oluºturdular. İlçe yönetimi önümüzdeki günlerde toplanarak görev paylaşımı yapacak.