MALATYA"daki Zirve Yayınevi"nde biri Alman 3 kişinin öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu ileri sürülen ve İstanbul"da tutuklu bulunan Varol Bülent Aral, “ödenek yokluğu” gerekçesiyle dünkü duruşmaya getirilmedi. Oysa Aral, davanın Ergenekon soruşturmasıyla bağlantılarını açıkalayacağını bildirince ödenek sorun olmamış ve Ergenekon savcılarına ifade vermesi için İstanbul"a getirilmişti.

Mahkeme "Getirin" diye yazı yazacak

Zirve Yayınevi"ndeki cinayetlerle ilgili davanın 18. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi"nde yapıldı. Olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen ve İstanbul"da tutuklu bulunan Varol Bülent Aral “ödenek yokluğu” gerekçesiyle Mayatya"daki duruşmaya getirilmedi. Aral"ın önümüzdeki duruşmada hazır edilmesi için Cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına ve yazıda sanığın savunmasının bir an önce alınmasının duruşma süreci açısından önemli olacağının belirtilmesine karar veren mahkeme heyeti, tanık listesinde bulunan ve duruşmalara gelmeyen Burcu Polat"ın da zorla getirilmesini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca, bir önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hüseyin Yelki"nin 6 aylık hesap hareketlerinin istendiğini ifade ederek, cevabın gelmesinin beklenmesine karar verdi. Ve yeni duruşma 17 Temmuz 2009"a ertelendi.

Müdahil avukat: Olay düşündürücü

Duruşma sonrası adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan müdahil avukatlardan Erdal Doğan, sanık Varol Bülent Aral"ın ödenek yokluğu nedeniyle duruşmaya getirilmediğini belirterek, “Böylesi bir davanın sanığının ödenek yokluğu gerekçesiyle duruşmaya getirilmemiş olması düşündürücüdür. Sanırım Adalet Bakanlığı"nın bu konuda söyleyecekleri vardır” dedi.

Zirve Yayınevi"nde ne olmuştu?

Malatya"da 18 Nisan 2007"de Zirve Yayınevi"nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçakla öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi"nde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklu Günaydın"ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet Savcısı"na verdiği ifadenin ardından olayın azmettiricileri olduğu gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki, 22 Mayıs 2009 tarihindeki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Vatan