1 Haziran tarihinden itibaren Söke"de buğday alımlarına başlayan TMO; 8 Haziran tarihine kadar buğday teslimatlarına ödemelere başladı. Diğer teslimatlara dair ödemeler daha sonra yapılarak kısa sürede ödemelerin tamamlanması hedefleniyor.
Buğday hasat sezonu öncesinde Tarım Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Söke"de TMO"nun 1 Haziran"da açılması gerektiğini, zor durumda olan üreticilere ödemelerin gecikmeden yapılması gerektiği konusunu ilettiklerini ve karşılık bulduğunu dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; Bakanlık başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 2007-2008 sezonunda kuraklık nedeniyle ağır darbe alan üreticilerin zor bir dönem geçirdiğini belirten Muhsin Örnek; TMO"nun buğdayda olduğu gibi diğer ürünlerin alımlarında da etkin olmasını beklediklerini söyledi.
Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Karababa; “Çiftçinin merakla beklediği ödemelerin TMO tarafından yapılıyor olması sevindirici. TMO iyi bir alım sezonu geçirdi. Çiftçinin elinde ürünü bir an önce teslim etmesi gibi emeğinin karşılığını da alması çok önemli” diye konuştu.
Söke Ziraat Odası Başkanları depolarını buğday alımları için TMO"ya açan Söke TARİŞ"e teşekkür ettiler.
TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert; “Depolarımızı buğday alımları için açmak bizim üreticilerimize olan bir görevimiz diye düşünüyoruz. Hizmet verebildiysek bu bizi mutlu eder” dedi.