Söke Belediyesi’nin düzenlediği toplantıda, Söke’de bulunan Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf Odaları temsilcileri ile ilçenin sorunları görüşüldü.
Çeşitli konuların ele alındığı toplantıda görüş alışverişinde bulunulurken oda temsilcileri kendi açılarından dikkat çeken sorunları dile getirirlerken; özellikle kayıt dışı ticaret yapan, ruhsatsız işyeri çalıştıran kişi ve işletmelere dikkat çekerek, çözüm bulunmasını istediler.
Toplantıda Söke dışından gelen hurdacıların denetim altına alınması, gıda maddelerinde üretim, gramaj denetimlerine ağırlık verilmesi istenirken Söke’nin otopark sorununa da dikkat çekildi. Söke’nin gelişimi için Söke Belediyesi’nin birleştirici ve önderlik rolünün üstlenmesinin istenildiği toplantıda Söke Belediyesi’nin sanayi arsası üretmesi, doğalgaz ve havaalanı, OSB konularındaki çalışmalara ağırlık verilmesi de dile getirildi.
Toplantıya katılan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Bakanlığın yeni uygulamaya koyduğu 1/100 bin ölçekli haritada belediye mücavir alanlarında hayvan ahırı yasağının ciddi sorun oluşturduğunu söyleyerek hayvancılığın ölmemesi için bu konuda destek istedi.
Söke Belediye Meclis Salon’unda başkan yardımcılarından Levent Tuna başkanlığında yapılan toplantıya komisyon başkanı Refik Karataş, komisyon üyelerinden Engin Yıldız katılırken toplantıda zabıta müdürü İbrahim İşlek meslek odalarının birimi ile ilgili soruları cevapladı. Katılımcılar toplantının yararlı olduğunu ve belli aralıklarla toplantıların devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdiler.