Korumaları, Barroso için güvenlik gerekçesiyle Meclis"te özel oda talep etti.

TBMM Protokol Müdürlüğü bu isteği reddetti. Konuk Başkan"ın ziyaret edeceği Baykal, Bahçeli ve Türk"ün odaları arandı

TBMM, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso"nun bugün başlayacak Türkiye ziyareti öncesi “güvenlik krizine” sahne oldu. Barroso"nun Fransız öncü koruma ekibinin birbiri ardına gelen güvenlik talepleri, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü"nü çileden çıkardı.

Barroso"nun dün TBMM"ye gelen iki Fransız güvenlikçisinden oluşan öncü korumaları, TBMM yöneticilerinden güvenlik önlemlerini arttırmalarını istediler. Bu çerçevede, Genel Kurul salonunun hemen arka tarafında bulunan Meclis Başkanı"nın dinlenmesine ayrılan odanın Barroso"ya tahsis edilmesi talep edildi. Fransız güvenlikçiler, siyasi parti liderlerinin Barosso"yu bu odada ziyaret etmeleri istendi. Ancak, Meclis yetkilileri, Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Baykal ve DTP grup Başkanı Ahmet Türk"ün Barosso"nun bulunduğu odaya gitmelerini kabul etmedi.
Barroso"nun Türk liderlerini makam odalarında ziyaret etmesine ikna olan Fransız güvenlikçiler bu kez, liderlerin odalarının aranmalarını istediler. Bunun üzerine, Baykal, Bahçeli ve Türk"ün odalarında güvenlik araması yapıldı. Arama sırasında Fransız görevliler de yer aldı.
Fransız görevlilerin talepleri bununla da sınırlı kalmadı. Barosso"nun, liderleri ziyareti sırasında, koridorların boşaltılması istendi. Fransız güvenlikçilerin bu isteği TBMM Meclis Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü"nce, “Burası TBMM, herkesin güvenliği sağlanır” denilerek geri çevrildi.

Liderlerle görüşecek

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, bugün saat 16.45"te TBMM"ye gelecek ve kendisini karşılayan TBMM Başkanı Vekili Güldal Mumcu ile kısa bir süre görüşecek. Barroso, 17.00"de milletvekillerine hitap edecek. Barroso, CHP lideri Deniz Baykal ile 17.30"da, MHP lideri Devlet Bahçeli ile 17.50"de, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile 18.10"da Mecliste bir araya gelecek.