Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, zeytinde çeşitli zararlıların neden olduğu hastalıkların görülmeye başlaması üzerine üreticilerini uyardı. Meyveleri zarar veren böceklerden korumak için ilaçlı mücadelenin biran önce başlatılması gerektiğine işaret eden Gökdemir, üreticilerden uyarıları dikkate alarak, gerekli mücadeleyi başlatmalarını istedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, zeytin bahçelerinde bugünlerde sık görülmeye başlayan zeytin güvesi, zeytin meyvelerinin karabiber büyüklüğünde olduğu bu mevsimde mutlaka ilaçlanması gerektiğini söyledi. Gökdemir, "Sonbaharda görülen zeytin meyvelerinin dökümünü engellemek için, bugünden ilaçlamayı ihmal etmeyelim. Mutlaka ilaçlamayı yapalım. Unut-mayalım ki bu mücadeleyi zamanında yaptığımız taktirde meydana gelecek meyve dökülmelerinin önüne geçmiş olacağız. Bilinçli yapılan üreticilikte çiftçiler her zaman kazançlı çıkacaktır" dedi.
Çiftçilerin ilaçlama faaliyetleri konusunda ziraat odası ve ilçe tarım müdürlüklerinden yardım alabileceklerine değinen Gökdemir, “Bu mücadele için üyelerimiz bizleri arayabilirler. Onlara hangi zamanda ve ne şekilde ilaçlama yapılacağına dair bilgileri elimizden geldiğince vermeye hazırız. Bizlerin bilgileri haricindeki alanlarda da Tarım İl ve İlçe Müdürlükleriyle diyaloga geçirip bu konuda yardımlaşabiliriz. Yeter ki çiftçilerimiz bizlerden ve müdürlüklerimizden sorsunlar, araştırsınlar ve zararlılarla mücadele dahil, yaptıkları işi artık babadan, dededen kalma yöntemlerle değil de bilinçli olarak yapsınlar. Çünkü ne kaybedecek zamanımız var ne de böyle bir lüksümüz. Çiftçinin yükü her yönüyle ağırlaşmış ve riske edecek durumda değil” dedi.