Aydın"da faaliyetlerini sürdüren bakkallara yönelik düzenlenen seminerde, küçük esnafa zincir mağazalarla mücadele yöntemleri anlatıldı. Aydın Bakkallar Odası ve Kariyer Geliştirme Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Ürün Portföyü Oluşturma ve Görsel Düzenleme” konulu eğitim semineri Aydın Kültür Merkezi"nde yapıldı. Seminere Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas Seçkin, Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün ve Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ ile odaya üye bakkal işletmecileri katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Oda Başkanı Seçkin, Aydın il merkezi ve bağlı köylerde 800 üyeleri bulunduğunu söyledi. Genel kurul öncesi oda üyelerine bir takım vaatlerde bulunduklarını anımsatan Seçkin, bakkal esnafının kendisini geliştirmesi için düzenlenen bu seminerinde bu vaatler arasında yer aldığını belirterek, “Bulunduğu bölgenin koruyucusu ve sahiplenicisi olan "Bakkal Amca"ların yaşantısını sürdürebilmesi için bir takım önlemler almamız gerekiyor. Her geçen gün sayıları artan zincir mağazalar bizi daha kötü duruma itiyor. Bu nedenle bizlerin teknolojik, ekonomik ve sektörel yenilikler konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bizde oda yönetimi olarak üyelerimizi bu konuda bilgilendirerek sektörümüzün yaşamasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
MARKETLER YASASI
Mecliste görüşülecek konular arasında yer alan Marketler Yasası"nın çok geciktiğini öne süren Seçkin, kanan hakkında bilgi sahibi olan zincir mağazaların şimdiden önlem almaya başladığını savunarak, “Marketler Yasası"nın çıkarılması çok geçikti. Zincir mağazalar bu yasaya karşı bir nevi önlemlerini aldı. Artık zincir mağazaları mahalle aralarında bile görmek mümkün hale geldi. Artık bu marketler bizi daha çok tehdit eder hale geldi. Biz bakkallar yasanın çıkmasını dört gözle bekliyoruz. Yasanın yeniden gözden geçirilerek güncellenip en kısa sürede çıkarılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.