Adem Demir'in haberi

Suriye’de Baas rejiminin bekçiliğine soyunan PKK, cinayetler işlemeye devam ediyor. Namluları Kürtlere çeviren örgüt, Meşal Temo cinayetinden sonra, Kürt bölgesinde yeni infazlar gerçekleştirdi. Örgütün hedefinde yer alan kişiyse bu defa, Abdullah Bedro ve ailesi oldu.

ESKİ HAMİYE KURŞUN

Abdullah Bedro, Suriye’nin Kamişlo kentinde yaşayan eski bir PKK sempatizanı. Geçmişte Abdullah Öcalan’a çok yakın duran isimlerden. PKK’nın Suriye’de yerleşmeye başladığı ilk dönemlerde; örgütün barınması için bazı evleri kendi adına tapuda kaydettiren birisi. Hatta Öcalan’ın Şam’daki evi ve Lazkiye’de bulunan bazı konutları da tapuda kendi adına yazdırıp sonra bunları örgüte kiraya vermiş gibi gösteren bir Suriyeli Kürt. Yani PKK’nın eski hamisi. Ancak bu hamilik Abdullah Bedro’ya çok pahalıya patladı. Yıllar sonra evleri geri almak isteyen örgüt Bedro’yu ve üç oğlunu kurşun yağmuruna tuttu. Bedro ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken üç oğlu ise öldü.

VİLLA VE PARA HESAPLAŞMASI

Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz Cuma güne gerçekleşti. Suriye’yi yeni üs olarak seçen PKK, geçmişte kullandığı villa, ev ve arazilerin peşine düştü. Geçmişte mülk edinmesine izin verilmediği için satın aldığı evleri, arazileri ve iş yerlerini güvendiği Kürtlerin üzerine tapulattıran PKK, bu yöntemle birçok kişi adına mülk edinmişti. Ancak 1998 yılında Abdullah Öcalan’ın Şam’ı terk etmesinin ardından burada zayıflayan örgüt, geçmişteki mülkleri üzerinde hak iddia edemiyordu. Suriye’de siyasi boşluk nedeniyle güçlerinin bir kısmını Esad’a destek vermesi amacıyla bölgeye kaydıran PKK, Baas rejiminden aldığı güçle özellikle Abdullah Öcalan’ın kullandığı villa ve konutların peşine düştü. Öcalan’ın Şam’da kullandığı evlerle, Lazkiye’de kaldığı villayı almak isteyen PKK, bir zamanlar kendisine hamilik yapan Kürtlerle kanlı bıçaklı olmaya başladı. Örgütün ilk hesap sormaya çalıştığı kişi de Abdullah Bedro oldu.

KURŞUN YAĞDIRDILAR

Aralarında Hebat (Xebat) Derik ismindeki militanın da bulunduğu bir grup PKK’lı Abdullah Bedro’nun evini bastı. Çıkan tartışmada Abdullah Bedro, “villa ile konutların kendisine ait olduğunu, geçmişte alıp bunları örgüte kiraladığını” ileri sürdü. Örgüt mensupları da değeri 2 milyon doları aşan villa ile birçok dairenin PKK’nın olduğunu ve bunların artık kendilerine verilmesini istedi. Tartışma silahlı çatışmaya döndü. Tabancaların konuştuğu çatışmada Abdullah Bedro ile Ahmet adındaki oğlu yaralandı. PKK’nın Haseki, Kamişlo ve Amude sorumlusu olarak gönderdiği Hebat Derik de yaralandı. Yaralılar Kamışlo Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı duyan PKK’lılar hastaneyi bastı. Ahmet Abdullah’ı (Bedro’nun oğlu) öldürdüler. Abdullah Bedro’nun iki oğlu Nidal ve Ammar, öldürülen kardeşlerinin cenazesini almaya gelirken PKK’lı militanlar, hastane bahçesinde iki genci de kurşun yağmuruna tuttular.

AİLE ESKİ PKK’LI

Sonuç itibarıyla Abdullah Bedro’nun üç oğlu PKK tarafından öldürülmüş oldu. Abdullah Bedro ise ağır yaralı olarak Kamışlo Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor. Ameliyat olan ve bir böbreği ve dalağı alınan Bedro ölüm kalım savaşı verirken PKK ise ailenin diğer fertlerinden hesap sormanın planlarını yapıyor. Yaşanan çatışma ile ilgili bilgi veren güvenilir bir kaynak, “PKK, Baas’tan aldığı destekle Suriye’deki Kürtlere kan kusturuyor. Meşal Temo ve ardından Abdullah Bedro’ya yönelik infazlar, gözü dönmüşlüğün göstergesi. Bunun devamı gelebilir. Mülklerin tamamı Bedro ailesine ait olmasa da bir kısmı onlara ait. Çünkü Abdullah Bedro geçmişte bir PKK’lıydı. Kızı ve oğlu örgütün içinde yer aldı. Fakat daha sonra silah bırakıp evlerine geri döndüler. Ancak herkes bu ailenin PKK için geçmişte hamilik yaptığını biliyor” diye konuştu.

ŞENER’İ TUTTU

Abdullah Öcalan’ın Şam’da kaldığı süre boyunca adaşı Abdullah Bedro’dan destek gördü. Ancak Öcalan’ın örgüt içinde infazlar yapması sebebiyle Bedro, zamanla Öcalan’dan soğudu. Özellikle Mehmet Şener’in Öcalan diktatörlüğüne karşı çıkması nedeniyle Bedro ailesi de tavır değiştirdi. Öcalan’dan ziyade Mehmet Şener ve arkadaşlarından yana tavır sergiledi. Böyle olmasına rağmen Mehmet Şener, Kamışlo’da örgüt tarafından öldürülmesine karşın Abdullah Bedro’ya geçmişte yaptıklarından ötürü kimse karışmadı. Örgüt, Bedro üzerine kayıtlı olan villa ve konutları kullanmaya devam etti. Bu durum geçtiğimiz Cuma gününe kadar böyle süre geldi. Ancak Suriye’de kalıcı olmaya yönelik hazırlık yaptığı belli olan PKK, söz konusu bu mülklerin tapuda kendi adına kaydedilmesini istiyor. Bundan dolayı mal, mülk para hesaplaşması sonucu cinayetler işlenmiş oldu.

NAMLUYU KÜRTLERE ÇEVİRDİ

Namluları Kürtlere çeviren örgüt, Meşal Temo cinayetinden sonra, Kürt bölgesinde yeni infazlar gerçekleştirdi. Örgütün hedefinde yer alan kişiyse bu defa, Abdullah Bedro ve ailesi oldu. PKK’nın Kürtlerin kanını dökmesinin ve bölgede terör estirmesinin en büyük sebebi ise, bir zamanlar kullandığı mülklerin tapusunu kendi üzerine almak...

HAMİLİĞİN CEZASINI KANIYLA ÖDEDİ

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın refah içinde yaşamasını sağlayan Abdullah Bedro, PKK’nın hamiliğini yapmış olmanın cezasını kanıyla ödedi. 3 oğlu da terör örgütü tarafından kurşunlanarak öldürülen Bedro, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

Türkiye Gazetesi