ÇARPTIRILDIĞI ömür boyu hapis cezasını ceken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, İmralı Adası"nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezzaevi'ne artık alıştı. İmralı'ya nakledilen 5 mahkum ile 3'e kişilik iki takım halinde voleybol oynayan Öcalan'ın, mahkumlarla birlikte haftada üç gün de hobi odasında sohbet ettiği belirtildi.


İmralı Adası"nda mahkumiyetinin 11 yılını geride bırakan Abdullah Öcalan, yeni cezaevine nakledildiği günlerdeki şikayetleri yapılan iyileştirmelerle son buldu. Yeni cezaevinde PKK"lı Bayram Kaymaz, Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir ve TİKKO"cu Hakkı Alpan ile birlikte kalan Abdullah Öcalan havalandırmada her gün yaklaşık 2 saat yaptığı yürüyüş ve spora, voleybol oynamayı da ekledi. Diğer mahkumlarla üçer kişiden oluşan iki takım halinde voleybol maçı yapan Öcalan"ın ilk başlarda topa vurmakta güçlük çektiği kaydedildi.

Abdullah Öcalan'ın, cezaevinde bulunan hobi odasında haftada üç gün birer saat olmak üzere cezaevi arkadaşlarıyla masa çevresinde toplanıp sohbet ettiği, yaşanan gelişmeleri değerlendirip tartıştığı belirtildi. Kalan zamanlarını gazete ve kitap okuyarak kendisine gelen mektupları yanıtlayarak geçiren Abdullah Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatlarıyla açık görüşme yapıp, her ayın ikinci ve dördüncü pazartesi günleri ise kardeşleriyle buluşuyor.

Öcalan"ın savunmasını üstlenen avukatlardan Hatice Korkut, müvekkilinin voleybol oynayıp diğer mahkumlarla görüşme yaptığına ilişkin haberleri doğruladı, “Ancak televizyon izleyemiyor” dedi.

DHA