Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Aysel Tuğluk ile diğer avukatlarıdün sabah bölücü örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı"ya gitti. 27 Eylül 2010"dan sonra 3. kez İmralı"ya giden Tuğluk, dönüşte yaptığı açıklamada Öcalan"la aralarındaki görüşmeyi şöyle aktardı:

“Sorunun barışçıl ve demokratik çözümü için yüklendiği misyonu devam ettirdiğini bir kez daha söyledi. Devletle yapılan görüşmeler boyutuyla da geçen hafta bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Mart ayının sorunun nasıl bir seyir izleyeceği konusunda önemli bir ay olduğunu vurguladı. İçinde su bulunmayan boş bir havuzda yüzmesinin istendiğini belirterek, "Rolümü ve misyonumu oynayabilmem için havuza su doldurulması gerekir" dedi. Bu rolü oynayabilmesi için koşulların uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.”

Bir gazetecinin “Koşullarının uygun hale getirilmesi ev hapsini de kapsıyor mu?” şeklindeki soruya Tuğluk, “Direkt bu ifadeyi kullanmadı ama "Bana bir misyon üstlenilmişse bu rolümü oynamak istiyorum ve bunun çabası içerisindeyim" dedi” diye yanıt verdi.

Tuğluk “Görüşmelerinizde bir karamsarlık hissetiniz mi” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Karamsarlık görmedim ama kaygıları olduğunu söyleyebilirim. Başlatılan bu sürece hükümet ve devlet cephesinden nasıl yanıt verileceği henüz belirsizliğini koruyor ama bunun zeminin de olduğunu söylüyor. "Çözüm için zemin var ama bunu ne kadar değerlendirecekler? Mart bu açıdan çok önemli" dedi.”

Vatan