Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Hasan Efendi Mahallesi 1921 Sokta numara 31 adresinde bulunan Konyalıoğlu Apartmanının birinci katından dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu hemen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne haber verdi. Hastane ve iş merkezlerinin bulunduğu bölgede yangın çıktığı ihbarının alınması üzerine bölgeye 3 ayrı itfaiye ekibi sevk edildi. Yoğun bir trafiğin yaşandığı bölgede her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. 
Yangın ihbarı yapılan adrese gelen itfaiye ekipleri çok fazla bir duman görülmemesi üzerine çevrede araştırma yaptı. Ekiplerin bir bölümü binanın arka kısımlarını araştırırken, gaz maskeli itfaiye erleri de ana girişten binaya girerek araştırmaya başladı. Kapının açılarak içeri girilmesi sonucu dumanın ocağın üzerinde unutulan yemekten çıktığı anlaşılınca rahat bir nefes alındı.
Her hangi bir yangın olmadığının anlaşılması üzerine polis ve itfaiye ekipleri bölgede ayrıldı. Yaşanan korku ve paniğin ardından bölgede hayat ve trafik akışı normale döndü.