Zonguldak"ın Ereğli İlçesi"nde düzenlenen 16"ncı Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali"nde Selda Bağcan ve Murat Dalkılıç, 8 bin kişiye konser verdi.


Sahneye ilk çıkan Murat Dalkılıç, "Kasaba" adlı albümünden şarkıları ve danslarıyla hayranlarını coşturdu. Konserinde "La Fontaine" adlı yeni şarkısını iki kez okuyan Dalkılıç, bir ara hayranlarının isteği üzerine korumalarının yardımıyla sahneden indi. Bu sırada tel örgünün arkasından ellerini uzatarak Murat Dalkılıç'a dokunmak isteyenler izdihama neden oldu. Bir çocuk, kalabalığın arasında ezilme tehlikesi geçirdi.


Murat Dalkılıç"ın ardından Selda Bağcan sahneye çıktı.. Bağcan"ın duygu yüklü şarkılarıyla hüzünlenen hayranları, hareketli şarkılarıyla da halay çekerek eğlendi. Konserin sonunda Selda Bağcan"a armağan vermek üzere sahneye çıkan Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Hadise konserini bütün Türkiye"nin konuştuğunu, bütün internet sitelerinde, akşam haberlerinde Ereğli"nin ve festivalin yer aldığını belirterek, şunları söyledi:
“Sene 2008. Paris"te, Türkiye"de önemli bir ajansla birlikte Michael Jackson ile görüştük. "2009 yılı programım dolu Halilciğim" dedi. "Ama 2010"da Ereğli"yi düşünüyorum, alt yapıyı hazırlayabilir misin?" dedi. "Sen emret, her şeyi hazırlarız" dedim. Ona, "Denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orijinal renkleri dünyada sadece Ereğli"de vardır. Ereğli"yi görmeden ölmek, öbür dünyaya eksik gitmek demektir" dedim. Allah rahmet eylesin, Jackson aynen şöyle söyledi: "Festival de benim için önemli değil ama öbür dünyaya eksik gitmek istemiyorum, onun için Ereğli"ye geleceğim." Kader bu, rahmetli oldu. Nur içinde yatsın. Ama önemli olan Ereğli"yi göremedi ve öbür dünyaya eksik gitti.”