Yakalandığı hastalık nedeniyle yaklaşık 3 aydır tedavi gören sanatçı Hadi Çaman'a maddi destek sağlamak amacıyla gece düzenlendi.

Maslak TİM'deki ''Hadi Çaman'a Selam'' gecesinde konuşan sanatçı Haldun Dormen, bu gecenin, Hadi Çaman'a, ''biz senin tiyatro aşkını devam ettireceğiz'' deme gecesi olduğunu söyledi.

Dormen, ''Ancak böyle şeylerle Hadi'ye yardım edebiliyoruz. Umudumuz, Hadi Çaman sahnesinin ismiyle devam etmesi. Maalesef çok hoş bir şey söyleyemeyeceğim. Maalesef tekrar sahneye çıkmasında pek umut yok. İnsanların doğruyu görmesi gerek. Bizim yapabileceğimiz şey, Hadi Çaman'ın yıllarca didinip ayakta tutmaya çalıştığı tiyatroyu devam ettirmek'' şeklinde konuştu.

Sanatçı Füsun Önal da ''Hadi'ciğim, sen hayatı seven bir adamsın. Hayata asıl. Seni seviyorum eski aşkım'' diyerek, Hadi Çaman Yeditepe oyuncularının ilk oyunu olan ''Kelebekler Özgürdür''ün şarkısını seslendirdi.

Geceye katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de siyasetçiler olarak mikrofonu ellerine aldıklarında konuşmayı çok sevdiklerini belirterek, ''Ancak bu akşam bu kadar ustanın önünde fazla konuşmayacağım. Hadi Çaman'ın tekrar sahneye döneceği konusunda umutluyum'' dedi.

Hastaneye yattıktan yaklaşık 12 gün sonra Çaman'ı ziyaret ettiğini dile getiren Sezer, ''Yeni yeni konuşmaya başlamıştı. Ben sahnelere döneceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Sanatçı Suna Keskin de bu gecenin duyulması için aradığı Hakkı Devrim'in, Çaman için ''O bir rüzgar adamdır'' yakıştırması yaptığını ifade ederek, ''Şimdilerde bedenen duruldu. Ama görüyorum ki yaşamak için içinde fırtınalar kopuyor'' dedi.

Çaman'ın oğlu Doç. Dr. Efe Çaman da babasının yıllardır kendisini sahneye çıkarmak için uğraştığını belirterek, ''Sonunda bu gece çıkarmayı başardı. Bu benim için üzüntü verici bir gece değil. Yine de tek üzüntüm, onun burada olmaması'' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise ''Sanata ve sanatçıya önem vermek, sanata ve sanatçıya destek vermekten geçer'' şeklinde konuştu.

Gecede, Ferhan Şensoy ''Fername'' adlı oyunundan bir sahne, Zuhal Olcay da piyanoda Selim Atakan eşliğinde dinleti sundu.

Gecenin sunuculuğunu Behzat Uygur üstlenirken, Gülriz Sururi'nin yazıp sahnelediği ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirdiği ''Konçinalar Kumpanyası''nın ''Biz sıfırdan başladık'' adlı müzikalinden bir sahne sunuldu.


USTA SUNUCU ORADAYDI

Halit Kıvanç ve Tolga Çevik'in de aralarında bulunduğu ünlü isimlerin Çaman'la ilgili anılarını anlattığı gecenin sonunda, Hadi Çaman'la 25 yıldır birlikte çalışan arkadaşları sahneye çıkarak Çaman'ı selamladı.



AA