Kanada Sağlık Bilgileri Enstitüsü ile Kanada Halk Sağlığı Ajansı'nın ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışma, ülkedeki her 4 yetişkinden biri ve yine her 11 çocuktan birinin obez olduğunu ortaya koydu.

Kanada Sağlık Bilgileri Enstitüsü Araştırma ve Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeremy Veillard, ''Bu çalışma bize, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerin, insanların sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha gösterdi. Her gün 15 dakika temel fiziksel egzersizleri düzenli olarak yapmak, ülkedeki 1 milyonu aşkın yetişkinin obezite sorununu ortadan kaldıracaktır'' dedi.

Düşük kaliteli ve bilinçsiz diyetlerin obeziteyi tetiklediğine işaret edilen raporda, Kanada genelinde 646 bin yetişkin obez kadın ve 405 bin de yetişkin obez erkek bulunduğu belirtildi. ''Bilinçsiz ve düşük kaliteli diyetler, yetişkin kadınlarda 97 bin ve yetişkin erkeklerde de 265 bin ilave obez vakası anlamına geliyor'' denilen raporda ayrıca, obeziteye neden olan diğer etkenlerin de, fiziksel egzersiz ve aktivitelerle ortadan kaldırılabileceğine dikkat çekildi.