BSK Aydın Anka Hastanesi tarafından ilki Aydın Lisesi"nde gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konulu eğitim seminerlerin ikincisi Başak Koleji"nde gerçekleştirildi.
Öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerinin katıldığı seminerde, BSK Aydın Anka Hastanesi uzmanları tarafından çağın hastalığı olarak ifade edilen obeziteye dikkat çekilirken, sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verildi.
Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan BSK Aydın Anka Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özlem Özden İlkilinç, yaşam boyu sağlıklı beslenmenin önemi anlatılırken, obezite hastalığının gelecek nesiller için dikkate alınması gereken bir hastalık olduğu belirtti. İlkilinç, genç nesillerin hızla fiziksel ve ruhsal dejenerasyona maruz kalmamaları için doğal, işlenmemiş ve geleneksel yiyeceklerle öğünlerini kaçırmadan beslenmeleri gerektiğini Başak Koleji öğrencileri, öğretmenleri ve öğrenci velilerine anlattı.
Seminerden çok memnun kaldıklarını dile getiren Başak koleji Halkla İlişkiler Müdürü Neval Kaşkal, bu etkinliğin hem öğrenciler hem de veliler adına çok yararlı olduğunu, bu tarz etkinliklerin süreklilik kazanması gerektiğini ifade etti.