Antalya'nın Alanya ilçesinde yaklaşık 310 kilo olduğu belirtilen Naciye Erdemir (47), Antalya Eğitim Araştırma Merkezi'ne götürülmesi için evin balkonundan kepçe yardımı ile indirildi. Erdemir, 17 kişinin yardımı ile ambulansa taşındı.
Alanya'nın Çıplaklı beldesinde ikamet eden Erdemir, 15 yıl önce 110 kilo civarındayken 4 yıl önce aşırı kilo almaya başladı ve evinden çıkmaz oldu. Yaklaşık 10 gün önce Alanya Devlet Hastanesi doktorları tarafından ölümcül obezite teşhisi konulan Erdemir, bugün Sağlık Bakanlığı Obezite Merkezi tarafından gönderilen 'Obezite 112 ambulans aracı ile Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Evin balkonuna yanaşan kepçeye güçlükle bindirilen Erdemir'in sedyeye bindirilmesinde güçlük çeken sağlık ekipleri Alanya itfaiye ekipleri ve Erdemir'in yakınlarından yardım istedi. Yaklaşık 16-17 kişilik grup Edemir'i sedyeye taşıdı. Erdemir'in hastaneye sevki sırasında 1 doktor, 2 sağlık ekibi, 10'a yakın itfaiye ekibi, 1 kepçe, itfaiye ait minibüs, komşuları ve yakınları görev aldı.
Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor İsmail Başaran Sağlık Bakanlığı'ndan özel obezite ambulans aracı gönderildiğini söyledi. Erdemir'in önce Antalya, daha sonra tedavi cevap vermezse Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek. Eğer Türkiye'de tedavi göremezse yurt dışında tedavi için gerekli yardımın yapılacağı öğrenildi.
Yaklaşık 3 yıldır oturduğu yerden kalkamayan Erdemir, yerinde hareket edeceği zaman kocası yada komşularının yardımıyla kolunu veya bacağını oynatabiliyor. Artık bu çileden kurtulmak istediğini belirten Erdemir, yardım talebinde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım beklediğini belirten Erdemir, maddi durumlarının çok kötü olduğunu söyledi. Kendisinin de kalp hastası olduğunu belirten kocası Ahmet Erdemir, yıllardır eşinin yanına sedirden yaptırdığı tuvaletin olduğu yerde yaşadıklarını belirten Erdemir, bir hayvandan farksız yaşadıklarını söyledi. Parasız oldukları için eşine bakamadığını ifade eden Erdemir, komşularının verdiği yemekle beslendiklerini ifade etti.