Neşet KARADAĞ/ AHT

Adana’da 122 kilo olduğu için eşi tarafından terk edilen iki çocuk annesi Selma Kaymaz ’a, Bakan Fatma Şahin sahip çıktı. Kaymaz’a ilk etapta para yardımı yapıldı. Şimdi hedef Kaymaz’ın kilo vermesi ve bir işe yerleştirilmesi ADANA’da yaşayan Selma Kaymaz 1994’te otogarda bir otobüs firmasında bilet satan dayısının oğlu Esad Demir ’le (39) evlendi. Çiftin iki çocukları oldu.

Evlendiğinde 72 kilo olan Kaymaz, astım ve tansiyon ilaçları yüzünden 122 kilo oldu. Bunun üzerine eşini beğenmeyen Demir, Selma Kaymaz ’dan 2005’te boşanıp başka bir kadınla evlendi. Kaymaz boşandıktan sonra ailesinin evine dönmek istedi. Ancak ailesi de “Çocuklarını bırakırsan sana bakarız, yoksa gelme” dedi. Çocuklarına bakabilmek için iş arayan Selma Kaymaz , kiloları nedeniyle geri çevirildi ve son çare olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ’na başvurdu. Durumunu bir dilekçeyle anlatan Kaymaz, maddi yardım talebinde bulundu.

EĞİTİM MAAŞI BAĞLANACAK
Kaymaz’ın yazdığı dilekçe, 20 Nisan’da Adana’daki kurumları ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ’in dikkatini çekti. Kaymaz’ı ziyaret eden Şahin, her türlü yardımın yapılacağına dair söz verdi. Bakan Şahin’in Ankara’ya dönmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner ’in girişimleriyle, aileye ilk aşamada ihtiyaçlarını gidermeleri için 2 bin 500 lira para yardımında bulunuldu. Kobaner, “Selma Hanım’a iş bulup çocuklarıyla birlikte yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağız. Ayrıca, okuyan iki çocuğu için de eğitim maaşı bağlayacağız” dedi. Kaymaz’ın kilolarıyla da yakından ilgileneceğini ifade eden Kobaner, kendi doktorunu görevlendireceğini bu sayede Kaymaz’ın fazla kilolarından kurtarılmasına çalışacaklarını söyledi.

‘ÇOCUKLARIMA BAKACAĞIM’
Kaymaz da, fazla kilolarının kendisini hep olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Kilolarım yüzünden eşimden, işimden oldum. İnşallah devletimizin yardımıyla işe girip zayıflayacağım, çocuklarımı kimseye muhtaç etmeyeceğim” dedi.