Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, ABD'nin Obama idaresinin Bush döneminden pek bir farkı olmadığını, "Tam da öfkeli bir siyahiye ihtiyacımız varken, bu olmadı işte" diyerek Obama'dan duyduğu hayalkırıklığını ifade etti.

Hersh, Georgetown üniversitesinin Katar'daki diplomasi okulunda davet üzre bir konuşma yaptı.
George W. Bush döneminde, Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin makamını, Neocon Haçlıların işgal ettiğini söyledi.
 
Bu grubun yönetimi darbeyle ele geçirdiğini ileri sürdü.
 
Vietnam ve Irak'ta ABD ordusunun ağır suistimallerini dünya gündemine getiren Hersh, Irak'ın işgali sırasında Bağdat'ın yağmalandığını söyledi. Hersh, Cheney ekibinin, eleştirilere karşı koyarken, "Camileri katedrallere dönüştüreceğiz, petrolün tamamını da götürünce umurumuzda olmayacak" tavrında olduğunu ifade etti.

''ABD ORDUSUNDA YAYGIN BİR MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI VAR''
 
O dönemde Özel Harekat Ortak Komutası'nın başındaki Orgeneral Stanley McChrystal'in ve halefi Koramiral William McRaven'in Malta Şövalyeleri adlı hıristiyan cemaatine mensup veya sempatizan olduklarını söyleyen Hersh, "Birçoğu da Opus Dei üyesiydi, kendilerini haçlı seferinde görüyorlardı, Hıristiyanları korumak için bu savaşa girdiklerini gerçekten düşünüyorlardı" dedi.
Bu türden askeri personelin özel semboller taşıdıklarını bir madeni parayı birbirlerine aktardıklarını anlatırken Hersh, bu sürecin sonunda şimdi ABD ordusunda yaygın bir Müslüman düşmanlığı olduğunu belirtti.
McChrystal daha sonra Afganistan'daki ABD güçlerinin de başına geçmiş ve Obama'nın Afganistan stratejisini eleştirdiği için görevden alınmıştı.
 
''TANRIM BİN ALİ NE İYİ MÜTTEFİKİMİZDİ''
 
Görüştüğü, özel harekatçı bir istihbaratçının Zeynelabidin Bin Ali'nin devrilmesi ardından "Tanrım ne iyi müttefikimizdi!" dediğini, Tunus'taki olayların "oyunu değiştireceğini" belirten Hersh, "Birçok insanın korkudan ödü kopacak" dedi.
 
ZARDARİ, ''ONLAR TALİBAN'I DESTEKLEDİLER, BUNU HAKEDİYORLAR''
 
Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ile görüşmesinde Swat vadisindeki operasyonlardan sonra çadır kentlerde zor koşullarda yaşayan halkın durumunu sorduğunu, "Onlar Taliban'ı desteklediler bunu hakediyorlar" cevabını aldığını anlattı.
 
McChrystal'den sonra Afganistan'daki ABD güçlerinin başına geçen Orgeneral David Petraeus'un Obama'ya verdiği iyimser planıa karşı çıkan ve görüşleri kamuoyuna yansıyan Pakistan'daki CIA istasyon şefinin de azledildiğini anlatan Hersh, "CIA beni şaşırtmıyor artık, onlar yalan söylemek üzere eğitilmişler. Başkana yalan söylerler, Kongre'ye ve Amerikan halkına yalan söylerler. Hepsi bu!" diye konuştu.

ROTAHABER