MHP, topluca görüşme isteğine "Tek tek olursa kabul ederiz" karşılığını verdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal "Tek tek daha iyi olur" diye konuşurken, DTP'den olumlu yanıt geldi.
TBMM Başkanı Köksal Toptan dün toplanan Danışma Kurulu'nda, Obama'nın 6 Nisan'daki Meclis programı hakkında bilgi verdi. Toptan, Obama'nın, program darlığı nedeniyle genel kurulda milletvekillerine hitap etmeden önce 14.30-15.00 saatleri arasında siyasi parti liderleriyle topluca görüşmek istediğini aktardı. DTP "Evet görüşürüz" yanıtını verirken, CHP önce bu talebe olumlu yaklaştı. Ancak Bahçeli, "Üç genel başkanla birlikte görüşme olmaz. Tek tek görüşme olursa kabul ederiz" yanıtını verdi.
Toptan, Kocetepe Camii'nde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun tabutunun başında beklerken de Obama'nın görüşme talebini yeniden gündeme getirdi. Bahçeli, Toptan'a yine olumsuz yanıt verdi. Bu kez Bahçeli'ye destek veren Baykal da "Evet evet, tek tek görüşme daha iyi" dedi. Toptan, ABD tarafının güvenlik endişesinin bulunduğunu bu nedenle görüşme mekanının tek bir yer olması gerektiğini liderlere aktardı. Toptan, Baykal ve Bahçeli'nin çıkışları üzerine, ayrı ayrı görüşme yapılabilmesi için planlama yapmaya çalışacağını kaydetti.
Ardından konuyla ilgili soruları yanıtlayan Baykal, şöyle konuştu:
"Benimle de görüşmek istediğini öğrendim. Sanıyorum Meclis'teki konuşmasından önce bir tanışma fırsatını özel olarak oluşturacaklar. Kısa bir selamlama ve tanışma olacaktır. Bunu başbaşa ve kişisel görüşme gibi algıladım. Üçlü bir görüşme gibi algılamadım. Toptan'a sordum. Mekanı Amerikalılar güvenlik olarak inceler ama belki TBMM Başkanlık Divanı salonu olur. Toptan'a da söyledim, onun odası da olabilir."

MİLLİYET