ABD Başkanı Obama eşi Michelle ile yayımladıkları ortak mesajda, olaydan duydukları derin üzüntüyü dile getirerek, ABD yönetiminin olayı aydınlatmak için çalışan yetkililere ''gerekli her türlü desteği sağlayacağı''nı belirtti.

Obama Beyaz Saray'dan yayımladığı mesajında, ''Bu güç zamanda Oak Creek halkı, Amerikalıların düşüncelerinde ve dualarında yeraldıklarını ve kalbimizin saldırıda ölen ve yaralananların aile ve dostlarıyla birlikte olduğunu bilmelidir'' ifadesini kullandı.

Hindistan Başbakanı Singh'ten kınama

Kendisi de bir Sih olan Hindistan Başbakanı Singh yayımladığı mesajda 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Mesajında, olay nedeniyle şaşkınlık ve üzüntü içinde olduğunu belirten Singh, ''Bu anlamsız şiddet eyleminin, dini bir ibadet yerini hedef alması özellikle acı verici'' ifadesini kullandı.

Singh, yetkililerin saldırı kurbanlarının ailelerine ellerini uzatacaklarını ve böylesi şiddet eylemlerinin bir kere daha olmasını önlemek için çalışacağını ümit ettiğini belirtti.

Saldırının ardından, Sihlerin en üst düzey dini organı olan Şiromani Gurudvara Prabhandhak Komitesi'nden yapılan açıklamada da kuruluşun, Sihlerin gelecekteki saldırılardan korunmasını istemek üzere Singh ile Hindistan'ın ABD Büyükelçisine bir komite göndereceği duyuruldu.

ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde bir Sih tapınağına ateş açarak 6 kişiyi öldüren silahlı saldırgan daha sonra bir polisle girdiği silahlı çatışmada öldürülmüştü.
Kaynak: AA