Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile Moskova dışında bulunan ormanlık arazide nehir kenarında bulunan geleneksel Rus mimarisine sahip rezidansındaki görüşmenin başında yaptığı açıklamada, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da ilerletilmesi için sizinle umutlarımızı birleştiriyoruz" ifadesini kullandı.
Obama'nın Moskova ziyareti öncesinde Putin'in soğuk dönem zihniyetine sahip bir lider olduğu açıklamasının, görüşmenin sıkıntılı geçebileceği yorumlarına neden olmasına rağmen, Putin ve Obama son derece samimi görüntüler verdi.

Putin, Obama'nın fotoğraf çekimi sırasında, "Bana zaman ayırdığınız için müteşekkirim" sözlerine, "Rusya-ABD ilişkilerinde soğuk dönemler kadar sıcak dönemler de oldu. Sizinle tanışma fırsatını elde etmekten son derece memnunum" diye karşılık verdi.

Obama, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile dün "mükemmel değerlendirmeler" yaptığını, ancak her konuda uzlaşamayabileceklerinin de farkında olduğunu söyledi.

Putin, basın mensupları önünde yaptıkları bu kısa görüşmenin ardından Obama'ya kahvaltı yapacakları geniş balkonu gösterdi.

Obama ile kahvaltılı görüşmede Putin'e Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov eşlik ederken, ABD tarafında Ulusal Güvenlik Danışmanı Jim Jones, Rusya Danışmanı Michael McFaul ile ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı William Burns da katıldı.

ABD Başkanı, bugün Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov ile görüşmesinin ardından Medvedev ile Kremlin'de yeniden bir araya gelecek. Obama, bu görüşmeden sonra Medvedev ile birlikte Rus-Amerikan iş adamları zirvesine katılacak.

Obama'nın, bugün ayrıca Rus muhalefet parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.- yenişafak