Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Şırnak"ta bir yüzbaşının askerleri hedef alan atış talimi sırasında internet sitelerine düşen görüntüleri değerlendirirken, “Olay doğruysa fevkalade üzüntülü. Üzüntü verici. Olmaması gereken çok yanlış. Müessif bir olay. Genelkurmay gerekli incelemeyi ve soruşturmayı inceletmiş bulunuyor" dedi.

Gönül, Milli Savunma Komisyonu toplantısına katılmak üzere Meclis"e gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Şırnak"taki Akçay 6. Motorlu Piyade Tugayı Seslice Taburu"ndaki atış talimi sırasında çekilen görüntülerin sorması üzerine Gönül, “Olay doğruysa fevkalade üzüntülü. Üzüntü verici. Olmaması gereken çok yanlış. Müessif bir olay. Genelkurmay gerekli incelemeyi ve soruşturmayı inceletmiş bulunuyor” dedi.

Bir başka soru üzerine, görüntüleri izlemediğini ancak bugünkü gazetelerde konuya ilişkin haberleri okuduğunu ifade etti. Gönül, “Genelkurmay ile bu konuda bir görüşme yapıp yapmadığının sorusuna ise “Bizim iç meselemiz” karşılığını vermekle yetindi.

Gönül, Meclis"e sunulan YAŞ kararlarıyla atılan askerlere ve personele “emeklilik” hakkı ve “yargı yolunu açan” tasarı ile ilgili bir soruya, “Getirdiğimiz tasarı ile; vakti ile YAŞ kararları ile ihraç edilenler, YAŞ kararı olmadan ihraç edilenlere göre bir büyük mağduriyete maruz kalıyor ve yargıya gidemiyorlardı. Getirdiğimiz şu; yeniden intibakları yapılarak kamu hizmeti ya da emekliye dönecekler. Ancak, bakanlığımız bunların bu dönüşünü uygun görmediği bir kişi dahi çıksa onlar bu defa vakti ile kullanamadıkları yargı hakkını kullanabilecekler” dedi.

ANKA