Erdoğan özetle şunları söyledi:

2011 seçimlerine birlik ve beraberlik içinde kilitleneceğiz.

29 Mart seçimlerinde ipi göğüslemiş olmamız her şeyin bittiği değil, her şeyin yeni başladığı anlamına geliyor.

Sizler insana hizmete odaklanan gönül erlerisiniz, barış elçilerisiniz. Sizler demokrasi elçilerisiniz. Sizler milletimizi bir bütün olarak kucaklayan bir partinin elçilerisiniz. Diğer siyasi partilerin kışkırtmalarına, iftira ve karalama siyasetlerine karşı her an uyanık olacağız, gerekli olan cevapları vereceğiz.

Ben teşkilatıma güveniyorum. Türkiye bu teşkilat sayesinde şaha kalktı. Çözülemez denen meseleleri tek tek çözdü.

8 yıl önce bugün 14 Ağustos 2001"de partimizin dilekçesini verdik. Öncelikle partimizin kuruluşunda ve sonrasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.

Samimi duygularla ve halis bir niyetle yola çıktık. Yıllardır gündemdeki sorunları çözmek imkansız diyerek yola çıktık.

Yeter! Söz de karar da milletin.. diyerek yola çıktık. 8 yıl boyunca aziz milletimizin bize yüklemiş olduğu emaneti hakkıyla taşıdık, taşımaya devam ediyoruz.

Partiyi kurduktan yaklaşık 1 yıl sonra iktidara geldik.

AK Parti"den sonra hiçbir şey Türkiye"de eskisi gibi olmamıştır ve bundan sonra da o eski siyaset tarzına dönüş olmayacaktır.

Siyasete dönük her türlü müdahale ve vesayet girişimi önlenmiştir.

O YUMRUĞA YANIT VERDİ
Erdoğan'a yumruk



Olur da bir Başbakan"a çok yakın olursanız, bir bakarsınız “Bir Başbakan böyle mi korunur?” diye başlık atılır. Uzak durursanız da başka türlü bir başlık atılır. O sıcaklık başkadır. Ne derlerse desinler. Gelirse oradan gelsin.

Onların yüzüne, gözlerinin içine baktığımız kadar vicdan aynamızda gönül rahatlığıyla kendi yüzümüze de baktık, bakıyoruz. Şükürler olsun sandık ortaya her konduğunda milletin terazisinde doğrularımız ağır bastık. Her siyasi yarıştan o yüzden anlımızın akıyla çıktık.

Vatan