''Ergenekon'' davasında tanık olarak ifadesine başvurulan yazar Zihni Çakır'ın, sanık ve sanık avukatlarının sorularını cevaplamasının ardından duruşma 19 Temmuz Perşembe gününe bırakıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada tanık olarak dinlenilen Çakır, mahkeme heyeti üyeleri, sanık ve sanık avukatlarının sorularını yanıtladı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, ''Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir mezhep yapılanmasına gidildiği, Vural Berkay'ın vurulduğu olayda hedefin aslında Hüseyin Kıvrıkoğlu olduğu'' yönünde anlatımları bulunduğunu belirterek, bu bilgilerinin kaynağını sorması üzerine Çakır, bunları ''1 numara'' olarak tanıdığı kişinin anlattığını kaydetti.

Perinçek'in başka bir sorusu üzerine de Çakır, Taner Ünal'ın kendisine, bir bodrum katında toplantılar düzenlediklerini, Perinçek ve Veli Küçük'ün de bu toplantılara katıldığını belirterek, bazı fotoğraflar gösterdiğini anlattı.

Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ''Tanık, ifadesinde 'Taner Ünal ile Veli Küçük'ü 20'den fazla yerde bir arada gördüm' diyor. Nerelerde görmüş-'' diye sordu.

Çakır, Küçük ile Ünal'ı birlikte birçok kez çeşitli toplantılarda gördüğünü belirterek, ''Bizim için Veli Küçük bir efsaneydi. Gördüğümüz zaman titrerdik. O dönem neden görüştüklerini sorgulamadım'' dedi.

Bunun üzerine Küçük, ''Nüfus cüzdanımda yazmasa da bir göbek adım var, o da 'Kamber'. Ben her yere girerim. Piyasada sahte bir Veli Küçük var, her yerde dolaşıyor. Bir de Veli Küçük'ün ilk eşinden olan oğlu var, herkesi haraca bağladı. Bana bir baksın, gördüğü Veli Küçük ben miyim-'' diye sordu.

Çakır'ın ''Evet'' demesi üzerine Küçük, ''Taner Ünal'ı hiç görmedim, tanımadım. Başka da soru sormuyorum'' dedi.

Zihni Çakır'ın diğer sanıklar ile sanık avukatlarının sorularını cevaplamasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, duruşmanın 19 Temmuz Perşembe gününe bırakıldığını belirterek, Perşembe günü tanıklar Tutkun Akbaş, Yıldız Namdar ve Ethem Sancak'ın dinlenileceğini kaydetti.