Hakkâri Geçitli'de 9 sivilin hayatını kaybettiği, 4'ünün de yaralandığı olayın faili olan PKK'yı teröristin parmak izi ele verdi. Geçitli köyünden 16 Eylül 2010'da saat 09.05 sıralarında Hakkari'ye giden minibüsün geçtiği sırada uzaktan kumandalı patlayıcı infilak ettirilmişti. Olay yerinde yapılan incelemede düzeneğin bulunduğu yerde, patlayıcı düzeneği ile tuzaklanmış C4 plastik patlayıcı bulunmuştu.

Askeri sırt çantası içerisinde bulunan mayınlar üzerinde yapılan incelemede bulunan parmak izinin terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan ve Bitlis'in Güroymak nüfusuna kayıtlı BawerKod adlı Sıracattin Karataş'a ait olduğu belirlendi. Polis, Karataş'a eylem talimatı veren teröristlerin ise Hakkari Kavaklı bölgesinde bulunan Siyabent, Serhat ve Masiro kod adlı Bedirhan Abo olduğunu belirledi. Eylem planının Kavaklı'daki terörist kampında yapıldığı, hazırlanan patlayıcının ise Bawer kod adlı Sıracettin Karataş adlı teröristle Geçitli Köyü kırsalına gönderildiği belirtildi.

ÖRGÜTÜN PROVOKASYONU TUTMADI

Patlamanın meydana geldiği olay yeri yakınında bulunan askeri sırt çantalarının ise provokasyon amaçlı tertiplendiğinin tespit edildiği de fezlekeye konuldu. KCK/PKK terör örgütü de olaydan sonra saldırıyı kendilerinin yapmadığını açıklamıştı. Ancak mayın üzerinde bulunan Bawer kodadlı teröriste ait parmak izi sivillere yönelik saldırının terör örgütü tarafından düzenlendiğini kanıtlamış oldu. Patlama sonrası Geçitli köyünde bulunan Jandarma karakolu önünde kısa süreli gerginlik yaşanmıştı.

Yeni Şafak